Výstava IFA Berlín sa má uskutočniť na začiatku septembra a je to najvýznamnejšia výstava spotrebnej elektroniky pred Vianocami. Tento rok to ale bude úplne inak ako po minulé roky.

Vedenie mesta Berlín rozhodlo, že do 24. októbra nepovolí žiadnu akciu, kde sa predpokladá účasť viac ako 5000 ľudí. To samozrejme IFA Berlín vždy s prehľadom prekračuje každý výstavný deň a tak organizátori stáli pred dilemou čo s tým? Mohli presunúť výstavu IFA na koniec októbra alebo urobiť ju virtuálnou v pôvodnom termíne. Zdá sa, že sa rozhodli pre druhú možnosť, ktorú preventívne pomenovali „inovatívny prístup“. Nič bližšie k tomu zatiaľ nepovedali, ale ťažko si predstaviť niečo iné ako virtuálnu prezentáciu, ktorú bude možné sledovať online cez niektorý z moderných nástrojov. Prirodzene, my ako redakcia TOUCHIT sa takejto prezentácie zúčastníme a prinesieme vám novinky ako keby naživo.

Koronavírus si už vyžiadal zrušenie obrovského množstva akcií, začalo do na konci februára MWC 2020 v Barcelone, nasledovalo autosalónmi v Ženeve ale aj v Bratislave či Nitre. V tradičnej forme sa neuskutočnila ani prezentácia Google IO, Microsoft Build alebo Facebook F8. Vyzerá to tak, že jedinou veľkou akciou, ktorá sa stihla v roku 2020 bol CES v Las Vegas. A je dosť dobre možné, že to bude zároveň prvá akcia, ktorá v roku 2021 tento typický kolobeh otvorí.

Organizátori IFA, spoločnosť gfu a Messe Berlin údajne predvídali tento vývoj už niekoľko týždňov dopredu a IFA v Berlíne má byť zaujímavá a inšpiratívna. Tak uvidíme, ako sa to prejaví aj v ďalších rokoch.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.