Samsung predstavil nové produktya stratégiu Internetu vecí. Uviedol napríklad riešenie na zabezpečenie domácnosti Smart Home Monitor, rozšírený UHD obsah spoločne s novým UHD Blu-ray prehrávačom, inteligentnú práčku AddWash či mobilné aplikácie pre BMW a Volkswagen.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila, ako sa premieňa Internet vecí (IoT) z vízie na realitu. Na tlačovej konferencii predstavila rad nových zariadení a služieb IoT.

Samsung SmartThings Hub s riešením Smart Home Monitor

SamsungIoT2Samsung predstavil v rámci SmartThings nový rad IoT zariadení, ktoré sú výkonnejšie a ľahšie sa používajú.

Alex Hawkinson, zakladateľ a CEO SmartThings, vyhlásil, že Internet vecí uspeje len vtedy, keď budú IoT zariadenia mimoriadne užívateľsky prívetivé. Zároveň majú dávať spotrebiteľom možnosť prispôsobiť si ich a mať ľahký prístup k nástrojom, ktoré im dodajú pocit pokoja, keď budú práve mimo domácnosti.

Nový Samsung SmartThings Hub má výkonnejší procesor, ktorý umožňuje monitorovanie prostredníctvom videa, a obsahuje záložnú batériu, ktorá vydrží až 10 hodín v prípade výpadku prúdu. Video monitoring dáva ľuďom možnosť nepretržite sledovať, čo sa deje, ale nahrávať video je možné len v prípade neočakávaných udalostí, ako je pohyb pri predných dverách. Tým je vyvážené súkromie a zabezpečenie domácnosti.

SamsungIoTGearS2Nový Samsung SmartThings Hub, teda senzory a aktualizovaná mobilná aplikácia, bol uvedený v Spojených štátoch. Nasledovať bude Veľká Británia a v roku 2016 je na rade zvyšok Európy.

SmartThings tiež prichádza s novým riešením Smart Home Monitor, ktoré poskytuje jednotný prístup a kontrolu v prípade vniknutia do objektu, dymu a ohňa, priesakov vody a záplav alebo obdobných situácií v domácnosti. Posiela totiž užívateľom upozornenia a videá v reálnom čase z viacerých kamier cez SmartThings aplikáciu.

Rozšírenie UHD ekosystému o nový obsah a partnerstvo

SamsungIoT5Samsung sa zaviazal k rozšíreniu UHD ekosystému prostredníctvom partnerstva so spoločnosťami ako Amazon, Netflix, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland a Videoload, rovnako ako s partnermi z oblasti regionálneho vysielania po celej Európe. Medzi ne patrí Canal Plus, British Telecom (BT) alebo HD+ a sú zásadné pre vytváranie UHD obsahu a poskytovanie ho spotrebiteľskej základni.

Prostredníctvom tohto partnerstva s celosvetovými lídrami v oblasti UHD prináša Samsung na trh komerčné UHD vysielanie. Užívatelia si tak môžu vychutnať svoje obľúbené relácie a programy v prémiovej obrazovej kvalite.

SamsungIoT8
Samsung taktiež nadviazal spoluprácu s GameFly a začal GameFly Streaming – predplatenú službu, ktorá prináša najobľúbenejšie hry na svete do obývacích izieb odberateľov bez toho, aby potrebovali konzoly, káble alebo disky. GameFly funguje na princípe streamovania populárnych titulov na internete, ako sú napríklad hry Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 či HITMAN Absolution. Všetko bude k dispozícii priamo na Samsung Smart TV.

Zážitok zo sledovania

Záväzok spoločnosti Samsung je poskytovať užívateľom televízory, ktoré vytvárajú maximálny zážitok zo sledovania. Samsung SUHD televízory sú schopné zobrazovať High Dynamic Range (HDR) kvalitu obrazu, ktorá dáva vyniknúť vyššiemu kontrastu, jasnejším farbám, tmavým detailom a výraznej žiare. Je možné povedať, že sa obraz zdá byť živší a autentickejší, než kedykoľvek predtým.

SamsungIoT7Majitelia televízorov Samsung sú prví na trhu, ktorých zariadenia podporujú novú špecifikáciu HDMI 2.0a. Je tak možný prenos HDR metadát cez vonkajšie zdroje kompatibilné s HDR. Aktualizácia softvéru poskytuje majiteľom SUHD TV najživšiu kvalitu obrazu aktuálne dostupnú na trhu. Táto firmvérová aktualizácia má za úlohu rozšíriť spektrum HDR obsahu pre spotrebiteľov a zároveň nastaviť úplne nový štandard pre televízny a zábavný priemysel ako celok.

Okrem toho si zákazníci môžu užiť túto vynikajúcu kvalitu obrazu na rade zakrivených televízorov Samsung, ktoré pri sledovaní navodzujú takmer reálny zážitok. Elegantný dizajn televízorov sa navyše skvele hodí do moderných domácností. Zákazníci si môžu vybrať z 28 zakrivených SUHD televízorov vo veľkostiach od 48 palcov do 105 palcov.

SamsungIoT6Aby Samsung poskytoval spotrebiteľom ešte viac možností, ako sledovať obľúbený UHD obsah, zavádza nové Ultra HD Blu-ray prehrávače, ktoré podporujú prehrávanie Blu-ray UHD diskov. Tieto prehrávače dokážu poskytovať štyrikrát vyššie rozlíšenie a 64-krát viac farieb v porovnaní so štandardnými Blu-ray prehrávačmi. Tiež sú schopné vďaka Upscalling dodať rozlíšenie UHD akémukoľvek disku a majú vo výbave službu 4K streamingu. Elegantný zaoblený dizajn Ultra HD Blu-ray prehrávačov plynule kopíruje zakrivenie televízorov Samsung SUHD.

SamsungIoT9Samsung AddWash – inteligentná práčka prepojená so smartfónom

SamsungIoT4Samsung WW8500 AddWash je prvá práčka na svete, ktorá umožňuje spotrebiteľom pridať bielizeň v akejkoľvek fáze pracieho cyklu, a to vďaka inovatívnym dvierkam Add Door. Stlačením tlačidla Pauza sa zastaví otáčanie bubna, takže je možné pridať ďalšiu bielizeň bez ohľadu na to, či sa jedná o dres, ktorý musí byť pripravený na zajtrajší futbalový tréning, alebo sveter, či dokonca džínsy. Samsung AddWash tiež poskytuje novú úroveň starostlivosti o jemné tkaniny určené len pre ručné pranie, pretože teraz môžu byť pridané priamo na začiatku cyklu plákania.

Práčka Samsung WW8500 AddWash je prepojená so zariadeniami Android a iOS, takže užívatelia môžu vzdialene sledovať a riadiť prací cyklus vrátane prijímania radu oznámení priamo do smartfónu. Vďaka cyklu SuperSpeed, ktorý vyperie bežnú várku za menej ako hodinu, dosahujú spotrebitelia lepších a rýchlejších výsledkov. Práčka má vo výbave tiež funkciu SuperSpray, teda prúd vody pre účinnejšie vymytie pracieho prostriedku. Vylepšená funkcia EcoBubble vytvára pevnejšie bubliny, ktoré prenikajú do tkaniny 40-krát rýchlejšie v porovnaní s bežnou zmesou vody a mydla. Prináša tak výnimočné výsledky prania aj v studenej vode.

Spolupráca s BMW a Volkswagen

SamsungIoT3Samsung vidí v autách dôležitú súčasť vznikajúceho ekosystému Internetu vecí. Spolupracuje tak s niekoľkými poprednými automobilkami na inováciách automobilového odvetvia.

Samsung SmartThings bude čoskoro integrovaný do vozidiel BMW. Upozornenie zo SmartThings Hub sa tak zobrazí priamo na palubnej doske. Aplikácia SmartThings tiež umožní skontrolovať technický stav vozidla BMW, a dokonca ho aj zamknúť a odomknúť na diaľku.

Samsung tiež oznámil podrobnosti o spolupráci s automobilkou Volkswagen. Aplikácia Car Mode for Galaxy, ktorá umocňuje vodičom zážitok z jazdy, je poháňaná vedúcim štandardom na poli automobilovej konektivity MirrorLink. Car Mode for Galaxy je možné ovládať ako dotykom, tak hlasom prostredníctvom funkcie S-Voice. Umožňuje tak vodičom prijímať hovory ľahko a bezpečne, počúvať obľúbenú hudbu alebo dostávať informácie o smere trasy. Dokonca nahlas číta prichádzajúce textové správy. Užívatelia môžu využívať všetky výhody tejto mobilnej aplikácie dokonca aj v aute bez zodpovedajúceho rozsahu funkcií.

SamsungIoTVWV rámci partnerstva s automobilkou Volkswagen predstavil Samsung tiež aplikáciu Volkswagen App Car-Net e-Remote. Táto aplikácia prepojí najnovšie inteligentné hodinky Samsung Gear S2 s vozidlom Volkswagen, čo vodičovi umožňuje okamžitú interakciu priamo zo svojho zápästia. Či už sa jedná o umiestnenie zaparkovaného vozidla, zapnutie klimatizácie pred príchodom do automobilu počas horúceho dňa, alebo správu batérie elektromobilu Volkswagen. Samsung a Volkswagen tak jednoznačne prepojili automobily a nositeľné zariadenia na úplne novej úrovni.

SamsungIoTVW2

 

Značky: