iHealth Blood Pressure Dock je tlakomer pre mobilné zariadenia so systémom Android a iOS. My sme testovali verziu pre Android.

Používanie zariadenia je jednoduché. Stačí ho vybaliť a k dokovacej stanici pripojiť manžetu, ktorú si dáte okolo ruky. Stanicu následne pripojíte pomocou pribaleného kábla k počítaču alebo USB adaptéru pre účel nabitia batérie. Batéria má výdrž na viac ako 100 meraní. Do Android zariadenia si stiahnete mobilnú aplikáciu, telefón alebo tablet pripojíte pomocou micro USB portu k dokovacej stanici a môžete začať s meraním. Zariadenie v princípe funguje úplne rovnako ako iné tlakomery, meranie tlaku však aktivujete pomocou mobilnej aplikácie, kde sa zobrazia aj výsledky – systolický a diastolický tlak a tep.

Výhodou tohto riešenia je, že všetky výsledky máte uložené v mobilnej aplikácii. Zariadenie získalo zdravotnícku certifikáciu v Európe aj Amerike.

Cena: 45 EUR
Zapožičal: IRD

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit