Najnovším prírastkom je „rýchle tlačidlo“, s ktorým môžete veľmi rýchlo a jednoducho spúšťať napr. prednastavené scény.

Samozrejme, bez použitia smartfónu, v ktorom stačí danú scénu raz vytvoriť, prideliť ju k tlačidlu a následne už iba využívať. Toto tlačidlo má jednoduchý dizajn, pričom si ho môžete prispôsobiť dodávanými nálepkami podľa seba. Tie môžu dávať jasne najavo, čo týmto tlačidlom spustíte, a to sa nám páči, je to praktické.

Možno si poviete, že načo tlačidlo, veď to aktivujem prostredníctvom Siri alebo cez aplikáciu, však? Z vlastnej a dlhodobej skúsenosti vám môžeme povedať, že takéto tlačidlo je často praktickejšie (všeobecne, nie len v IKEA/Apple ekosystéme). Presne viete, čo sa po jeho stlačení stane, pričom nemusíte ohlasovať Siri alebo vyťahovať telefón.

Očakávajú sa aj ďalšie novinky

IKEA

IKEA STYRBAR

Okrem tohto tlačidla, ktoré je už dostupné, sa očakáva aj nový pohybový senzor a stmievač s označením STYRBAR. Aj tieto zariadenia budú patriť do skupiny Tradfri s možnosťou prepojenia s Apple HomeKit.

Majte na pamäti, že ak chcete využívať inteligentné IKEA zariadenia plnohodnotne, aj v rámci Apple HomeKit, tak potrebujete okrem samotných doplnkových zariadení aj riadiacu jednotku IKEA Tradfri + aplikáciu IKEA Home smart (recenzia – TU).

Zdroj: iculture.nl / IKEA

Prečítajte si aj:

Poradíme vám, ako vytvoriť inteligentné osvetlenie v domácnosti

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE