Svetoznáma nábytková spoločnosť Ikea sprístupnila aj mená, ktoré vytvorili ľudia prostredníctvom Ikea online plánovača pohoviek.

Tento online nástroj umožní zákazníkom navrhnúť rozvrhnutie a konfiguráciu pohoviek značky Ikea. Návrhy sa týkajú všetkých radov od Vimle až po modulárny rad Vallentuna. Kreativita zákazníkov nepozná hraníc a tak vzniklo množstvo návrhov.

Plánovač povolil zákazníkom prakticky akékoľvek konfigurácie bez obmedzenia nákladov a taktiež inšpiroval aj niektorých používateľov Sims. Ikea si uvedomuje potenciál plánovača a preto spolupracovala aj s digitálnou agentúrou Proximity London na vytvorení písma Soffa Sans.

Písmo Soffa Sans je najkompaktnejším fontom na svete a vytvára typ písma z pohovky Vallentuna v izometrickom aj vtáčom pohľade. Písmo je aktuálne na stiahnutie k dispozícii v bielej, modrej a sivej farbe. Reálnu hodnotu písma odhadujú až na 134 500 amerických dolárov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Aplikácia Váš telefón od Microsoftu odteraz dokáže zrkadliť upozornenia z Android smartfónov: Už aj na Slovensku (doplnené)

Značky: