Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

IKEA uvádza na trh kolekciu BRÄNNBOLL, ktorá je inšpirovaná vyvíjajúcimi sa potrebami hráčov a ľudí, ktorí s nimi žijú. Kolekcia prináša 20 všestranných položiek, ktoré pomáhajú hráčom vytvoriť pohodlie a ponoriť sa do hry – zároveň nenápadne zapadne do domácnosti, keď je hra vypnutá.

Hráčska komunita na celom svete rýchlo rastie, momentálne do nej patrí 3,3 miliardy hráčov. Hranie hier je najrozšírenejším koníčkom na svete a dôležitou súčasťou každodenného života mnohých ľudí. Dnešné hranie je dynamická aktivita na rôznych zariadeniach a v rôznych priestoroch v domácnosti. Hraniu sa venujú ľudia všetkých vekových kategórií a rôznych úrovní zručností. Kolekcia BRÄNNBOLL buduje na úplne prvej hernej série IKEA, ktorú vytvorila v spolupráci s Republic of Gamers v roku 2021, a skúma inteligentné riešenia pre príležitostných hráčov, ktorí si cenia štýl a funkčnosť, chcú hrať spolu a plynule prechádzajú medzi rôznymi platformami a polohami.

Kolekcia ponúka všestranný sortiment nábytku, úložných riešení a príslušenstva, navrhnutých tak, aby nielen zlepšili herný zážitok, ale podporili aj každodenné situácie mimo hrania. Mnohé kúsky majú viacero funkcií a sú navrhnuté tak, aby sa dali presúvať a prispôsobovať rôznym priestorom – čo hráčom umožňuje rýchlo vytvoriť pohlcujúce herné prostredie a potom bez námahy vrátiť každodennú podobu obytného priestoru.

„Kolekciou BRÄNNBOLL prijímame myšlienku, že hranie je pre každého a patrí všade v domácnosti. Má ľuďom pomôcť vytvárať priestory, ktoré sa jednoducho prispôsobia hraniu, bežnému životu a všetkému medzi tým,“ hovorí Philip Dilé, vývojár výrobkov v IKEA of Sweden, a pokračuje: „Dúfame, že táto kolekcia povzbudí priateľov a rodiny, aby spolu trávili čas a tešili sa zo spoločných herných zážitkov.“

Sedenie je ústredným bodom kolekcie. Ponúkame rôzne ergonomické stoličky na podporu rôznych herných polôh a scenárov vrátane nafukovacieho kresla, ktoré stavia na predchádzajúcich neslávnych pokusoch o zavedenie nafukovacieho nábytku. Okrem toho táto kolekcia obsahuje hernú stanicu, ktorú tvorí skladací stôl, integrovaný úložný priestor pre počítač a príslušenstvo na usporiadanie a ukrytie káblov, ktoré sa bez námahy premení z hernej plochy na diskrétny úložný diel. Kolekciu dopĺňa množstvo úložných riešení, ako napríklad nástenná skrinka, stolíky na kolieskach, príručné stolíky a multifunkčný kôš, ktorý slúži aj ako pohyblivý samostatne stojaci stolík. Všetko dopĺňa príslušenstvo a dekoratívne prvky, ako napríklad podložka pod myš, koberec a deka, ktoré dodávajú osobné kúzlo a zútulnia každý herný priestor.

Pretváranie hráčskej estetiky, do ktorej aktívne prenikajú vplyvy sveta športu

Kolekcia BRÄNNBOLL spochybňuje tradičný herný dizajn a vzďaľuje sa od typickej tematickej estetiky v tmavých odtieňoch. Namiesto toho kolekcia predstavuje živé farby a prvky inšpirované pouličným športom a atletikou. Vytvára tak jedinečný, hravý vzhľad, ktorý spája energiu a dynamiku atletiky s pohodlím a výkonom nevyhnutným pre hranie. Kreslo BRÄNNBOLL skúma, ako sa nábytok môže stať dynamickou súčasťou virtuálneho herného zážitku. Fyzicky zapája hráča, kýva sa zo strany na stranu v súlade s jeho pohybom.

„Inšpiroval som sa pohybom ľudí pri hraní videohier. Chcel som vytvoriť kreslo, ktoré povzbudí hráča a zlepší interakciu. Toto spojenie medzi hráčom a hrou snáď vytvorí ešte pútavejší a pohlcujúcejší zážitok,“ hovorí David Wahl, dizajnér v IKEA vo Švédsku. 

Značky: