Už ste aj vy vyskúšali virtuálnu realitu, zohnali ste si Cardboard, prípadne trochu lepší headset… a potom ste zistili, že kvalitného obsahu je ako šafránu? Onedlho sa to zlepší! 

IMAX a Acer, výrobca Starbreeze StarVR, spojili sily aby zaistili peniaze na podporu vývoja kvalitného VR obsahu. Za týmto účelom získali podporu aj zo strany zopár ďalších partnerov a dohromady nazbierali 50 miliónov dolárov. Tieto peniaze plánujú prerozdeliť na financovanie 25 vybraných projektov v priebehu troch rokov.

IMAX však nešpecifikuje, ako sa dá o peniaze uchádzať, takže je možné, že už majú horúcich kandidátov vybratých. Firma priznala, že s niekoľkými produkčnými spoločnosťami je už v pokročilom štádiu rozhovorov.

Cieľom IMAXu je bezpochyby vytvorenie množstva kvalitného obsahu, ktorý bude dostupný v prvom rade v rámci VR zážitkov v IMAX kinách. Technológiu dodávajú práve Acer a Starbreeze, ktorí spolupracujú na headsete StarVR. Práve tento headset je technologicky podstatne ďalej ako Oculus Rift a HTC Vive, ale zatiaľ bude exkluzívne dodávaný pre sieť IMAX a nie je isté kedy a či vôbec bude na predaj pre bežných smrteľníkov. Acer okrem toho pripravuje lacnejší VR headset, je totiž jedným z partnerov Microsoftu v iniciatíve otvorenia VR platformy širokej verejnosti.

Zdroj: Tom’s Hardware