Slovo záplava je možnože trochu zveličovanie, ale bude ich veľa.

Microsoft na včerajšej tlačovej konferencii oznámil ďalšiu veľkú aktualizáciu pre systém Windows 10. Nazýva sa Creators Update a je zameraná na tvorbu obsahu a jeho zdieľanie. Dôraz je kladený najmä na 3D obsah.

Je však jasné, že vytvorený obsah musíme nejakým spôsobom konzumovať a na sledovanie 3D objektov sú najlepšie okuliare pre rozšírenú a virtuálnu realitu. Prvú menovanú kategóriu má Microsoft pokrytú svojim zariadením HoloLens. V segmente virtuálnej reality sú aktuálne iba veľkí hráči ako Oculus Rift a HTC Vive. Tieto firmy predávajú prémiové zariadenia, ktoré sú pre masy používateľov drahé.

microsoft_october_2016_17_nowat

Začiatkom budúceho roka sa to však zmení. Microsoft oznámil, že na trh smerujú nové VR okuliare od výrobcov ako HP, Dell, Lenovo, ASUS a Acer. Všetci títo výrobcovia pracujú na nových zariadeniach a ich cena má začínať na úrovni 299 dolárov. Nakoľko sa majú produkty objaviť na trhu už v prvej polovici budúceho roka, pravdepodobne ich prvýkrát naživo uvidíme na výstave CES v Las Vegas.

V porovnaní s existujúcimi riešeniami sa majú nové VR okuliare odlišovať aj tým, že budú mať priamo v sebe zabudované senzory, takže nebudete potrebovať externé senzory alebo veľkú miestnosť, aby virtuálna realita detekovala váš pohyb a polohu.

Zdroj titulnej fotografie: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Microsoft predstavil aktualizáciu pre Windows 10 a nové Surface zariadenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit