IMAX VR využíva zariadenie StarVR, ktoré sme videli na IFE.

Časť tlačovej konferencie spoločnosti Acer na výstave IFA 2016 bola venovaná virtuálnej realite. Acer oznámil partnerstvo s firmou Starbreeze AB, ktorá vyrába okuliare StarVR. Tie sú podľa oboch spoločností najlepším VR zariadením na trhu. Toto tvrdenie neskôr potvrdil zástupca IMAXu (čo iné mohol povedať), ktorý zároveň oznámil, že StarVR bude základom virtuálnej reality IMAX VR.

V praxi to znamená, že IMAX otvorí tzv. VR centrá vo svojich kinách, ktoré budú poskytovať zážitok z virtuálnej reality a eventuálne vám môžu rozšíriť zážitok zo sledovania samotného filmu. Po skončení filmu si napríklad pozriete vo virtuálnej realite exkluzívny klip, ktorý dopĺňa film. Tieto klipy by mali trvať 5 až 15 minút a IMAX VR ponúkne aj herný obsah. Je zrejmé, že obsah vo virtuálnej realite budete sledovať pomocou okuliarov StarVR.

Photo 31.08.16 10 55 23

StarVR na IFE 2016

IMAX verí, že takýmto spôsobom sprístupní zážitok z VR mase používateľov. Hoci sú na trhu pokročilé zariadenia ako HTC Vive, Oculus Rift alebo PlayStation VR (v predaji od 13. 10.), mnoho ľudí nemá záujem si ich kupovať domov. IMAX VR bude ponúkať práve ten typ „kolotočiarskej“ zábavy, ktorá umožní vyskúšať VR na špičkovej úrovni pri minimálnych nákladoch.

Počas tlačovej konferencie  na IFE 2016 sa spomínalo, že IMAX sprístupní virtuálnu realitu v Los Angeles. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že pilotnou lokalitou bude Manchester. Tam bude dostupný IMAX VR ešte do konca toho roka. Počas budúceho roka má IMAX VR pribudnúť v ďalších lokalitách po celom svete.

Okuliare sme videli na IFE, ale vtedy nebolo úplne jasné, ako presne ich IMAX využije. Odpoveď zistíme ešte tento rok, po otvorení IMAX VR v Manchestri

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Okuliare virtuálnej reality Acer StarVR na výstave IFA 2016

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit