Súkromná komunikácia a zdieľanie súborov je niečo, čo sa dnes veľmi ťažko dosahuje. Na to je tu Incognitel.

Výhodou, ktorú treba spomenúť hneď na začiatku, predstavuje webové rozhranie. To je vlastne jediný spôsob, ako službu používať. Netreba nič inštalovať a aplikácia bude fungovať vo webovom prehliadači. To isté platí aj na mobilných telefónoch. Nie ste viazaní aktuálnosťou aplikácie, postačí webový prehliadač. Tým, že má rozhranie responzívny dizajn, nie je treba samostatnú aplikáciu.

response_nowat

Incognitel umožňuje chatovanie, video konferencie a posielanie súborov.

Služba je určená používateľom, ktorí chcú bezpečne komunikovať. Bezpečne znamená peer-to-peer. Ak zoberieme na porovnanie napríklad Google Disk alebo Facebook Messenger, prevádzkovatelia sa môžu dostať k vašim správam. To v prípade, že by si nejaká štátna autorita vyžiadala prístup k údajom.

Incognitel na rozdiel od drvivej väčšiny iných služieb nemá prístup k vašim dátam. Ani pri vyžiadaní dát vo vašom účte štátnou autoritou, nie je možné ich z princípu prevádzky služby poskytnúť. Celá komunikácia prebieha priamo medzi používateľmi. Zaujímavosťou je aj možnosť vyčierňovať text priamo v on-line komunikácii medzi viacerými účastníkmi.
balicky_nowat

Použitie služby

Výhodou je, že licenciu nepotrebujú ostatní používatelia, ktorí sa účastina video konferencie alebo sa pripoja do vášho účtu za iným účelom. Pošlete im pozvánku a zadaním kódu na webovej stránke sa pridajú do spoločnejšej komunikácie. Ak potrebujete, máte možnosť vstup do vášho chatu uzamknúť. Tým sa otvárajú dvere nielen na bezpečnú komunikáciu ale aj posielanie súborov. Druhá strana nepotrebuje nič inštalovať a tým sa celý proces zvýhodňuje aj pred službami podobnými Skype konferenciám. Hoci tu nie je možné priame porovnanie, je použitie Incognitelu výrazne jednoduchšie.

citatelomobil_nowat

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.