Telefón Infinix ZERO 30 5G prichádza so špičkovým fotoaparátom s rozlíšením Ultra HD (4K/60 fps) a umožňuje jednoduchú realizáciu tvorby vlogov.

Infinix ZERO 30 Golden Hour
Infinix ZERO 30 Golden Hour

Výborný pomer Výkon/Cena

Infinix uvádza pre slovenský trh Infinix ZERO 30 5G. Ako prvý smartfón vo svojej triede je vybavený predným fotoaparátom s podporou videa v rozlíšení Ultra HD (4K/60 fps). Vďaka celému radu jedinečných funkcií na tvorbu videa umožňuje Infinix ZERO 30 5G urobiť krok za bežné hranice selfie videa a vstúpiť do sféry skutočne kvalitného vlogovania.

Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix ZERO 30 5G v zlatej verzii už na testovaní v našej redakcii

Hlavne pre mladých ľudí – ideálne duchom

Infinix ZERO 30 5G bol vytvorený s cieľom umožniť predovšetkým mladým ľuďom vytvárať filmový video obsah v Ultra HD rozlíšení. Kvalitný predný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx podporuje nahrávanie videa v rozlíšení 4K (3840 × 2160) pri 60 FPS, čo znamená plynulé video aj pri akčných scénach. Takúto funkciu zvyčajne nájdete len v modeloch s vyššou cenovkou. Aj keď nemáte rozpočet na skutočnú vlajkovú loď, môžete siahnuť po tomto modeli. Prednú kameru dopĺňajú zaujímavé režimy videa, ktoré umožňujú vytvárať autentickejšie vlogy vo filmovom štýle. Medzi ďalšie funkcie patrí zakrivený 144 Hz displej AMOLED, výkonný osemjadrový procesor a 21 GB rozšírenej pamäte (12 GB v základe).

Infinix ZERO 30 Golden Hour
Infinix ZERO 30 Golden Hour

Rozlíšenie videa 4K, 60 snímok za sekundu prednou kamerou

Infinix ZERO 30 5G obsahuje duálny blesk, čo umožní natáčať za rôznych svetelných podmienok. Funkcia PDAF (automatické zaostrovanie s fázovou detekciou) zaisťuje ostrý a kvalitný obsah, či už fotíte selfie, alebo nahrávate video.

Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Infinix ZERO 30 5G

Infinix ZERO 30 5G sa môže pochváliť zadným fotoaparátom s rozlíšením 108 Mpx, ktorý vďaka snímaču s veľkosťou 1/1,67″ a objektívu, ktorý zachytí o 10 % viac svetla ako je štandard, poskytuje ostré a jasné fotografie aj pri slabom osvetlení. Kombinuje technológie OIS a EIS, ktoré zabezpečia stabilné snímanie fotografií aj videí. Trojnásobný bezstratový zoom vám umožňuje vychutnať si aj detaily a 120° širokouhlý objektív pomáha zachytiť svet podobne, ako ho vidia ľudské oči.

Farebné vyhotovenia

Infinix ZERO 30 5G je štýlový z každého uhla pohľadu. Okolo displeja je úzky 2,8 mm rámik, ktorý má 60° zakrivenie. Displej je už z výroby chránený pred možným poškodením sklom Corning Gorilla Glass 5. Infinix ZERO 30 5G sa bude predávať v troch farbách: Golden Hour, Rome Green a Fantasy Purple.

Infinix ZERO 30 a tri farebné vyhotovenia
Infinix ZERO 30 a tri farebné vyhotovenia

Vďaka rýchlej obnovovacej frekvencii 144 Hz je obrazovka a navigácia v operačnom systéme plynulá. O kvalitný obraz sa postarajú presné 10-bitové farby DCI-P3, vysoký kontrastný pomer a maximálny jas 950 nitov. Infinix ZERO 30 5G je tiež vybavený zvukovým systémom s dvoma reproduktormi s podporou DTS. Smartfón je tiež vybavený režimom ochrany očí certifikovaným inštitútom TÜV Rheinland.

Ďalšie funkcie

Infinix ZERO 30 5G obsahuje batériu s dlhou výdržou a kapacitou 5000 mAh. 68 W Super Charging znamená, že sa nabije z 1 % na 80 % len za 30 minút.

Infinix ZERO 30 5G
Infinix ZERO 30 5G

Infinix ZERO 30 5G je vybavený systémom XOS 13, čo je upravená verzia systému Android 13, ktorá obsahuje mnoho funkcií vrátane aktualizovaného hlasového asistenta Folax. Ten integruje funkciu ChatGPT. Môžete požiadať Folaxa, aby vám pomohol uskutočňovať hovory, fotografovať, prehrávať hudbu, nastavovať budíky alebo dokonca plánovať výlety. Tiež si môžete vytvárať vlastné tapety pomocou aplikácie AI Wallpaper Generator, zatiaľ čo inteligentné vyhľadávanie vám umožňuje rýchlo nájsť požadovaný obrázok z mnohých obrázkov. A dokonca navrhuje podobné obrázky online. Funkcie AI Wallpaper Generator a Smart Search budú k dispozícii prostredníctvom nadchádzajúcej aktualizácie OTA.

Infinix ZERO 30 5G ponúka rýchle odomykanie odtlačkom prsta a je vybavený technológiou NFC, ktorá umožňuje bezhotovostne platiť.

Výkonná Selfie kamera je hlavná devíza Infinix ZERO 30 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Výkonná Selfie kamera je hlavná devíza Infinix ZERO 30 5G

Odolnosť voči vode a prachu IP53 chráni ZERO 30 5G vo vlhkom počasí, zatiaľ čo kvapalinové chladenie vákuovej komory zabraňuje nežiaducemu zahrievaniu počas dlhších nahrávacích relácií.

Infinix ZERO 30 5G sa už na Slovensku dá objednať, a to v sieti Alza.sk a Datart.sk. Bežný predaj sa začne 20. novembra.

Cena: 379 eur

Zdroje: vlastné, Infinix

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.