Prichádza do sveta cyklistiky revolučný produkt? Ťažko povedať, no každopádne treba uznať, že nemecký startup prišiel s niečím, čo tu ešte nebolo a podľa dostupných informácií by to mohlo aj reálne fungovať.

Bude to znamenať koniec klasických cyklistických prilieb? Určite nie! Avšak, pre veľkú skupinu ľudí môže byť kompaktná nafukovacia prilba veľmi zaujímavým riešením, ktoré sa bude dať využiť ako na bicykli, tak aj na kolobežke a pod.

Inflabi
Inflabi

Nafukovacia prilba Inflabi sa bude dodávať s mini pumpičkou, vďaka ktorej ju pripravíte na použitie za 20 sekúnd. Ak ju nepotrebujete, jednoducho ju vyfúknete a odložíte do vrecka alebo batohu. Jej výplňou je vzduch, čiže je extrémne ľahká – váži iba 140 gramov. Určite vás zaujíma, či je aj bezpečná, však? Výrobca tvrdí, že táto revolučná novinka je vďaka špeciálne nakombinovaným materiálom rovnako bezpečná ako klasické prilby. Dokonca by mala ponúknuť aj štvornásobne lepšie tlmenie nárazov oproti konvenčným cyklistickým prilbám.

Nafukovacia prilba je vyrobená z TPU, presnejšie má špeciálne navrhnuté vzduchové komory z termoplastického polyuretánu, ktoré sú zvárané + poistené gumovými švami a následne je celý „skelet“ potiahnutý látkou odolnou voči poveternostným vplyvom a mechanickým poškodeniam. Prilba sa nafukuje a vyfukuje ventilom na zadnej strane.

Inflabi
Inflabi

Táto prilba je síce veľmi zvláštna a z pohľadu bezpečnosti môže vyvolávať isté obavy, no údajne je pripravená aj na špeciálne testy, vďaka ktorým získa už koncom roka 2023 plnú európsku bezpečnostnú certifikáciu – EU1078, ktorá je dôkazom toho, že vás táto „nafukovačka“ dokáže skutočne ochrániť.

Vývoj, použité materiály a „wow“ efekt sa odrazí aj na cene, ktorá by sa mala pohybovať okolo 150 eur. To síce nie je málo, avšak tak kompaktnú prilbu nikde inde nezoženiete. Predpredaj by mal začať v Auguste 2023 a distribúcia prvých kusov je plánovaná na november 2023

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE