Nie je tajomstvom, že najviac energie sa vynakladá práve na vykurovanie. Ukážeme vám, ako ľahko sa dá vytvoriť domácnosť s efektívnym riadením spotreby a ako môžete ušetriť. 

Až 74 % spotrebovanej energie v domácnostiach sa využíva na vykurovanie. Práve tieto čísla sú pomerne alarmujúce a môžu vyvolávať pocit, že peniaze idú takpovediac hore komínom. Týmto tvrdením pravdepodobne nebudeme až tak ďaleko od pravdy a práve tu aj vzniká veľký priestor na zlepšovanie. Našťastie na každý problém existuje aj riešenie. Tým je efektívne ovládanie všetkých vykurovacích systémov, podľa skutočných potrieb domácností.

Ak máte viacizbový byt alebo rodinný dom, najúspornejším a najkomfortnejším riešením je vytvorenie zónovej regulácie vykurovania s časovým programom. S inteligentnou zónovou reguláciou môžete vytvárať samostatné zóny vykurovania a ovládať radiátory a aj podlahové vykurovanie tak, ako uznáte za vhodné.

Systém sa učí, kedy má najneskôr začať kúriť, aby bola dosiahnutá požadovaná teplota a takisto, kedy môže prestať kúriť, aby vo zvolenom čase bola udržaná nastavená teplota. Prehľad o stave vykurovania máte navyše vždy poruke, priamo vo vašom smartfóne. Systém vykurovania od innogy je skutočne šikovným pomocníkom, s ktorým ušetríte.

Ovládajte kúrenie moderne – cez mobil alebo tablet

Dnešná doba je uponáhľaná a môže sa stať, že pri odchode do práce zabudnete stlmiť kúrenie a radiátory kúria pre úplne prázdny byt. V zimnom období môže táto situácia nastať aj v prípade odchodu na zimnú dovolenku. Zónová regulácia vykurovania od innogy myslí aj na takéto situácie a vďaka mobilnej aplikácii, dokážete ovládať každý radiátor alebo podlahové vykurovanie aj prostredníctvom mobilu, nech ste kdekoľvek. Takýmto šikovným spôsobom môžete ušetriť nemalé peniaze tým, že nebudete zbytočne prekurovať dom, či byť.

Vykurovanie budete mať pod palcom

Pohybom prsta na smartfóne si jednoducho vytvoríte časový program, ktorý sa prispôsobí vášmu životnému rytmu a inteligentný systém presne sleduje vaše zvyky. Pomocou mobilnej aplikácie si z pohodlia kresla nastavíte teplotu v spálni alebo skontrolujete, či vám nefúka chladný vzduch napríklad aj cez otvorené okno garáže. Pre vytvorené zóny môžete vytvoriť časový program na každý deň v týždni. Stanovte si, aká má byť teplota v určitom čase a v ktorej zóne.

Vyskúšajte DEMO verziu zadarmo

Na priblíženie fungovania zónovej regulácie vykurovania od innogy, veľmi dobre poslúži aplikácia Total Connect Comfort Intl od Honeywellu. Je dostupná pre platformy iOS a Android. Po nainštalovaní nie je potrebné sa registrovať a priamo z úvodnej obrazovky je možné vstúpiť do DEMO verzie, kde si môžete prezrieť bohaté možnosti aplikácie.

V prípade, že je už systém zónovej regulácie vykurovania v prevádzke, tak po registrácii a inštalácii aplikácie do smartfónu, môžete kontrolovať časový program vášho vykurovacieho systému a jediným dotykom aktivovať niektorú z rýchlych volieb: voľný deň, neprítomnosť, eko úspora, vypnúť kúrenie. Ak prídete domov neskôr, tak nemusíte zbytočne kúriť a inteligentný systém zónového vykurovania od innogy všetko zariadi za vás.

Aplikáciu od Honeywell pre systémy Android a iOS si stiahnete na odkazoch nižšie:

Google Play
App Store

Doma najlepšie

Riešenie od innogy dokáže výstižne vyjadriť rovnica – iná izba + iná teplota = spoločná úspora.

Pokiaľ rozdelíte domov na zóny – napríklad: obývačka, spálňa, kúpeľňa, detská izba – a vytvoríte si časový program podľa vášho životného rytmu, v danej miestnosti si v danom čase nastavíte takú teplotu, akú si želáte a takýmto spôsobom efektívne znížite celkové náklady na vykurovanie.

Je to veľmi jednoduché

Vymeňte svoj tradičný termostat a termostatické hlavice za systém evohome a ušetrite tak až 12 – 30 % z nákladov na kúrenie.

Kotol, či tepelné čerpadlo vo vašej domácnosti môžete cez mobil nielen vypnúť a zapnúť, ale aj vytvoriť časový režim zónovej regulácie. Zónu môže tvoriť jedna, alebo aj viac izieb, alebo hoci aj celé podlažie, podľa vašich potrieb a vlastností nehnuteľnosti.

S prvkami systému evohome sa dajú regulovať vykurovacie systémy akéhokoľvek typu. V rámci systému možno voľne kombinovať zóny vybavené podlahovým, stenovým alebo radiátorovým kúrením. Tiež možno regulovať špeciálne vykurovacie telesá a tak môže byť inteligentná zónová regulácia dostupná v každej miestnosti.

Pokiaľ chcete aj vy ušetriť, vyplňte formulár nižšie a zakrátko vás budú kontaktovať Experti z innogy s bezplatnou konzultáciou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.