Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, uvádza na slovenský trh nový 16-portový PoE switch TL‑SL1218MP, ktorý patrí do skupiny podnikových switchov JetStream. Switch je určený pre napájanie IP kamier a pre stavbu malých a stredných podnikových dohľadových riešení. Súčasne ponúka široké možnosti dohľadu a riadenia prevádzky vrátane optimalizácie pre rôzne druhy záťaže.

Porty kam sa pozrieš

Nový switch TL‑SL1218MP ponúka celkom 16 PoE+ 10/100Mb/s RJ45 portov, ďalej dva gigabitové RJ45 porty, a dva gigabitové combo porty pre SFP moduly. Celková dátová šírka tak činí úctyhodných 7,2 Gb/s. Vzhľadom k univerzálnosti SFP modulov je možné switch dodatočne vybaviť podľa aktuálnej potreby.

PoE výkon pre podnikový dohľad

Jeho kľúčovou výhodou je, že je schopný zaisťovať PoE napájanie podľa štandardu 802.3af a podporuje až 30W napájanie na každom PoE porte. Celkovo tak pre napájané zariadenia (primárne IP kamery) má pripravený výkon 192 W, čo je nárast o viac než 50 % oproti existujúcemu modelu TL-SG1008MP, ktorý má PoE budget 126 W.

IP kamery, pripojte sa!

TL-SL1218MP je špeciálne navrhnutý PoE switch pre IP dohľadové aplikácie, ktoré sú závislé na vzdialenosti kamier sieťového prvku. Štandard pre ethernetové káble je bežne 100 metrov. Tento PoE switch však disponuje rozširujúcim režimom (Extended) a pri jeho použití dosahuje prenosová vzdialenosť pre PoE a dáta až 250 m, čo je ideálne pre nasadenie IP kamery do vzdialenejších miest. Rýchlosť portov, ktoré sú v tomto režime, je nastavená na 10 Mb/s, čo je úplne dostačujúce aj pre bezpečnostné kamery so 4K rozlíšením. Skutočná prenosová vzdialenosť sa samozrejme môže líšiť na základe kvality káblov. Výhodou je, že režim Extended je možné zapnúť prepínačom na čelnom paneli.

Kvalita prenosu a priority

Pre zaručenie kvality citlivých aplikácií, ako je napríklad video monitor, ponúka TL‑SL12128MP vyššie možnosti priorít pre IPC pripojené porty.

Inštalácia aj pre laikov

Uviesť tento switch do prevádzky je jednoduchá práca aj pre menej skúseného používateľa. Naozaj. Switch pripojíte k napájaniu. Káblom pripojíte zdroj internetu, potom IP kamery, počítače, IP telefóny a tlačiarne. A je hotovo.

Kľúčové vlastnosti TL-SL1218MP:

  • 16 portov RJ45 PoE + 10/100Mb/s, 2 gigabitové porty RJ45 a 2 kombinované gigabitové SFP sloty
  • Prenos dát a napájanie až do vzdialenosti 250 m v režime Extended, špeciálne navrhnutého pre dohľadový systém
  • Prioritný režim pre port 1-8, ktorý zaručuje kvalitu citlivých aplikácií, ako je napríklad video monitor
  • Vysoký výkon PoE napájania, až 30 W pre každý PoE port a 194 W pre všetky PoE porty
  • Jednoduché použitie bez nutnosti konfigurácie a inštalácie

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/products/details/cat-5708_TL-SL1218MP.html#specifications

Značky: