Konečne bude jednoduchšie manažovať viaceré účty.

Jednou z nevýhod sociálnej siete Instagram je obmedzenie používateľských účtov, do ktorých môže byť používateľ simultánne prihlásený na jednom zariadení. Komplikuje to manažovanie viacerých účtov, napr. súkromného a pracovného. Facebook tento problém vyriešil už dávno, FB stránky môžete jednoducho spravovať zo svojho konta, ak máte priradené právomoci. A Twitter už dávno ponúka možnosť prihlásiť sa do viacerých účtov a jednoducho sa medzi nimi prepínať.

Túto funkcionalitu čoskoro ponúkne aj Instagram. Resp., pre vybraných používateľov je už podpora viacerých účtov dostupná. Pred dvoma mesiacmi sa objavila v testovacej prevádzke vo verzii pre Android, aktuálne sa funkcia testuje aj v iOS aplikácii.

Medzi viacerými účtami je možné jednoducho prepínať vybraním názvu konta, ktoré je zobrazené v hornej navigačnej lište. Instagram zobrazuje notifikácie pre všetky prihlásené účty, informácie sú však prehľadne formátované, aby bolo jasné, ku ktorému účtu sa nové upozornenie viaže. Dátum oficiálneho spustenia novej funkcie nebol ohlásený.

Všimnite si hornú lištu s menom. Pomocou nej sa prepínate medzi viacerými účtami

Všimnite si hornú lištu s menom. Pomocou nej sa prepínate medzi viacerými účtami

Zdroj: 9to5mac

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit