Cieľom spoločnosti je vytvoriť konkurencieschopnú aplikáciu, ktorá môže konkurovať napríklad Snapchatu.

Vývojári spoločnosti Facebook pracujú na aplikácii s názvom Threads, ktorá má fungovať ako pravá ruka aplikácie Instagram v oblasti posielania správ. Má ísť o dôverné posielanie správ a rôzneho obsahu medzi používateľmi a blízkymi priateľmi. 

Správy od ľudí zo zoznamu Blízki priatelia na Instagrame sa zobrazujú v centrálnom informačnom kanáli so zelenou bodkou, ktorá označuje práve aktívnych používateľov. Používatelia sa môžu prihlásiť k automatickému zdieľaniu, čím Threads začne pravidelne aktualizovať stav a poskytovať priateľom informácie o polohe, rýchlosti a inom v reálnom čase.

Uverejnený príbeh priateľa na Instagrame je možné pozrieť aj prostredníctvom Threads. Používatelia môžu tiež využiť fotoaparát pre snímanie fotografií a videí a následne ich zdieľať s priateľmi. 

Otázne však je, či sa aplikácia Threads stane aj verejnou, nakoľko aplikácia Direct bola zrušená potom, čo testeri beta verzie boli údajne frustrovaní z prepínania medzi Instagramom a druhou aplikáciou pre správy. 

Mark Zuckerberg však v marci uviedol, že práve súkromné správy vníma ako budúcnosť spoločnosti. Podľa týchto slov by sa, teda aplikácia Threads mohla stať verejnou a aj hromadne používanou.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Facebook zmení názvy služieb Instagram a WhatsApp