Umožní to nová miniaplikácia domovskej obrazovky.

Od zavedenia widgetov v iOS 14, vývojári pracujú na zavedení užitočných widgetov pre viaceré aplikácie. Najnovšie aj Instagram pracuje na widgete, ktorý umožní jednoduché prepínanie účtov. Toto riešenie je samozrejme praktické pre tých, ktorí majú viac ako iba jeden účet.

Zdroj, ktorý si novinku všimol uvádza, že widget bude k dispozícii v strednej veľkosti a bude schopný zobrazovať až štyri rôzne Instagramové účty, medzi ktorými bude možné jednoducho prepínať. Nezdieľal však žiadne ďalšie podrobnosti, ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude možné medzi účtami prepínať iba jednoduchým kliknutím na miniaplikáciu.

Nová funkcia je stále vo vývoji, čo znamená, že jej finálna podoba sa môže mierne líšiť. Miniaplikácia tak môže mať viac veľkostí a rôzne verzie rozloženia. Vždy existuje možnosť, že Instagram widget nakoniec ani oficiálne neuvedie, čo sa však zdá ako málo pravdepodobné.

Ak chcete momentálne prepínať medzi účtami na Instagrame, musíte otvoriť aplikáciu a kliknutím a podržaním ikony profilu zobraziť ponuku účtov. Zmenu je možné vykonať aj dvojitým kliknutím na ikonu profilu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Preverte si, či je váš Instagram bezpečný

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.