Nechýbajú ani nové efekty.

Komunikácia s priateľmi cez Instagram nebola nikdy ľahšia. Doteraz boli prístupné iba súkromné správy pre vzájomnú komunikáciu. Instagram sa však rozhodol zapracovať aj na nových spôsoboch komunikácie a prináša tak skupinový video chat pre maximálne štyroch používateľov.

Skupinových video chat je aktuálne dostupný už pre všetkých v aplikácii na Androide aj v iOS. Jeho používanie je skutočné jednoduché. Začať video rozhovor je možné pomocou ťuknutia na ikonu kamery v pravej hornej časti po otvorení súkromných správ medzi konkrétnym používateľom alebo skupinou používateľov. Video rozhovor môže používateľ kedykoľvek v jeho priebehu minimalizovať a pokračovať v prehliadaní ďalšieho obsahu sociálnej siete.

Instagram však neprináša iba novinku v podobe video chatu. Rozhodol sa totiž kompletne prepracovať kartu vyhľadávania. V hornej časti tejto karty si tak môže používateľ vybrať najnovšie okrem predvolenej kategórie aj jednu z nových, ktoré výrazne uľahčia nájsť nový tematický obsah. V ponuke sú napríklad kategórie ako šport, cestovanie, príroda, umenie a mnohé ďalšie.

Zdroj: CultOfMac, Instagram Press

Prečítajte si aj:

Instagram dosiahol nový míľnik. Má jednu miliardu aktívnych používateľov

Značky: