Instagram včera prostredníctvom svojho oficiálneho blogu informoval, že už čoskoro prinesie svojim používateľom možnosti ešte väčšej personalizácie informačného kanálu, respektíve „news feedu“. 

Nová funkcionalita skrývajúca sa pod názvom „mute“ (voľne preložené do slovenčiny ako „stlmenie“)  každému používateľovi umožní skryť príspevky od konkrétneho priateľa (či sledovanej spoločnosti, organizácie a pod.) bez toho, aby ste museli tohto priateľa prestať sledovať. Ide o podobnú funkciu, akú už roky používajú sociálne siete ako Twitter či Facebook. Na nich si môžete upraviť obsah informačného kanálu podľa vašich predstáv a skryť konkrétne príspevky bez potreby prerušenia priateľstva s danou osobou. O nič nové vo svete sociálnych sietí síce nejde, ale je fakt, že podobná funkcia na Instagrame doteraz absentovala.

V preklade to znamená, že udržíte kontakt a sledovanie konkrétneho človeka, no skryjete si jeho príspevky bez toho, aby o tom ten človek vedel. Na výber budete mať z 3 možností. Môžete skryť buď samotné príspevky vo forme fotografií i videí, druhou možnosťou je skrytie iba príbehov („stories“) a treťou je skrytie celého obsahu. Pokiaľ si po čase rozmyslíte, že by vlastne skrytý obsah mohol byť pre vás do istej miery predsa len zaújímavý, viete svoju voľbu samozrejme modifikovať.

Aj keď budete mať týmto spôsobom nejakú osobu z vášho informačného kanála vyradenú, stále si budete môcť pozrieť jej fotky i videá priamo cez jej profil. Budú vám tiež stále chodiť notifikácie v prípade, že niekto pridá komentár, alebo „like“ pod fotografiu danej osoby, na ktorej sa nachádzate aj vy. Novinka bude dostupná pre všetky platformy v priebehu nasledujúcich týždňov a aktivovať ju budete môcť po rozkliknutí rozširujúceho menu symbolizovaného troma bodkami v pravom hornom rohu.

Zdroj: Instagram

Mohlo by vás zaujímať:

Instagram sa v blízkej budúcnosti zmení na obrovské online trhovisko