Používatelia tejto sociálnej siete budú lepšie chránení.

Platforma posunie blokovanie nenávistných alebo urážlivých súkromných správ na novú úroveň. Spoločnosť to prezradila v blogovom príspevku a upresnila, ako aplikácia používateľom pomôže k tomu, aby ich tieto správy neobťažovali.

Instagram uvádza, že väčšina nenávistných alebo nechcených správ pochádza zo žiadostí o kontakt. Ide o priame správy od používateľov, ktorí vám nikdy predtým žiadnu správu neposlali, alebo ich dokonca ani nesledujete.

Instagram začne filtrovať na základe zoznamu kľúčových slov, fráz a emodži, ktoré boli navrhnuté v spolupráci s poprednými antidiskriminačnými organizáciami a organizáciami proti šikane. Žiadosti budú filtrované v prípade, že budú obsahovať niektorý z týchto uvedených prvkov.

Všetky odfiltrované žiadosti sa zobrazia v samostatnom priečinku skrytých požiadaviek a text správ nebude dostupný, takže si ich nebudete môcť prečítať, kým správy neotvoríte. Po tomto kroku bude možné žiadosti prijať, odstrániť alebo ich nahlásiť.

Instagram upravuje aj pravidlá, ktoré sťažia blokovaným používateľom, aby vás spätne kontaktovali. Ak zablokujete používateľa, budete mať možnosť zablokovať aj všetky nové účty, ktoré si tento používateľ vytvorí v snahe vás znova kontaktovať.

Nevieme presne ako to chce Instagram dosiahnuť, ale túto snahu rozhodne oceňujeme. Obidve nové funkcie budú globálne dostupné v priebehu nasledujúcich týždňov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Microsoft Edge ešte viac zlepší efektivitu spotreby batérie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.