Instagram doteraz na zariadenia s väčšou obrazovkou nemyslel.

Jedným zo stále úplne nevyriešených problémov skladacích telefónov s takmer štvorcovou obrazovkou je nekorektné zobrazovanie mnohých aplikácií, ktoré okrem iného nevedia plnohodnotne využiť celú jeho plochu.

V praxi sa tak neraz stáva, že pri používaní tohto vnútorného displeja mávajú aplikácie zvláštny pomer strán s nevyužitým priestorom na okrajoch. Neraz sa stáva i to, že používateľské rozhranie je oproti zobrazeniu na klasických telefónoch „rozhádzané“.

Jednou z takýchto problémových aplikácií bol aj Instagram, ale už čoskoro by to malo byť minulosťou. Meta, materská firma tejto sociálnej siete, totiž vydáva aktualizáciu, ktorá by tieto neduhy mala definitívne vyriešiť.

Aktualizované používateľské rozhranie umiestňuje navigačnú lištu s tlačidlami Domov, Vyhľadávanie, Nový príspevok, Reels, profil, Páči sa mi to a Správy na ľavú stranu, zatiaľ čo používateľský kanál je posunutý doprava.

Veľkou výhodou je, že obsah je teraz správne škálovaný pre väčšie displeje, pričom Reels sa zobrazujú s čiernymi pruhmi na boku, zatiaľ čo Stories, obrázky a zvyšok používateľského rozhrania sú teraz oveľa prehľadnejšie a väčšie.

Nové používateľské rozhranie ako prvý dostáva Samsung Galaxy Z Fold5, ale postupne by sa malo dostať aj na staršie Foldy. Iné podobné skladacie telefóny s (takmer) štvorcovou obrazovkou, ako napríklad Google Pixel Fold, zatiaľ túto novinku nedostali. Instagram rovnako doteraz nemá optimalizované rozhranie pre bežné tablety.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.