Spoločnosť Facebook rozširuje boj proti dezinformáciám, nenávistnému obsahu a kyberšikane už aj na sociálnu sieť Instagram v rámci celého sveta.

Sociálna sieť Facebook sa už dávnejšie stala miestom pre používateľov, ktorí šírili dezinformácie či obsah s nenávistnými prvkami. Spoločnosť preto oznámila celý rad opatrení, aby takémuto konaniu zabránila, no po novom sa kroky týkajú aj Instagramu. Na novinku upozornil portál 9to5Mac.

Instagram sa tiež stal miestom, kde sa šíria dezinformácie formou videí a fotografií. Nová funkcionalita odhaľovania falošných správ, nenávistného obsahu a internetového šikanovania využíva umelú inteligenciu. Pri zobrazení falošného obsahu sa nad príspevkom zobrazí upozornenie, pričom používatelia si môžu vybrať prezeranie obsahu bez varovania.

Umelá inteligencia v prípade zachytenia nevhodného obsahu v príspevku odošle používateľovi varovanie, aby ho pozmenil a až následne publikoval. Funkcie boli testované u niektorých používateľov v Spojených štátoch, teraz sú dostupné globálne u tých, ktorí majú najnovšiu verziu aplikácie.

Zdroj náhľadovej fotografie: 9to5Mac

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Skrývanie počtu lajkov na Instagrame sa rozširuje do celého sveta

Značky: