Populárna sociálna sieť Instagram rozširuje svoj test do všetkých krajín.

Radikálna zmena má používateľom ukázať, že je dôležité zdieľať obsah pre jeho výpovednú hodnotu a nie kvôli počtu Páči sa mi to. Takisto by sa ľudia nemali hanbiť, poprípade trápiť pre ich nízky počet. Prekvapivou novinkou je však globálne rozšírenie testu. S informáciou prišiel portál TechCrunch.

Testovanie začalo pôvodne v Kanade, neskôr sa v júli prenieslo aj do Írska, Talianska, Japonska, Brazílie, Austrálie a na Nový Zéland. Len minulý týždeň Instagram informoval, že sa test rozšíri do Spojených štátov, o čom sme vás informovali v samostatnom článku. Teraz sa však zistilo, že testovanie už prebieha celosvetovo u malého percenta používateľov.

Influenceri to odteraz budú mať ťažšie, je teda otázne, ako sa k situácii postavia. Jedinou možnosťou zobrazenia počtu pre sponzorov bude tak snímka obrazovky. Test takisto môže dostatočne ovplyvniť aj počet falošných účtov. 

Krok rozšírenia testu globálne, no v menšom objeme, je zrejme predzvesť skorého ukončenia zobrazovania počtu lajkov pre všetkých používateľov.

Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram Press

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Instagram chce kráčať po stopách TikTok: Videá majú byť ešte zábavnejšie

Značky: