Na kľúčovej prezentácii spoločnosti Intel počas výstavy Computex vystúpil viceprezident Kirk Skaugen so svojou prednáškou. Hovoril o 50 rokoch inovácií od doby platnosti Moorovho zákona s tým, že doba vývoja nových produktov sa neustále skracuje. 

IntelTlacovka6

Kirk Skaugen: Prichádza nové rozhranie a zabudnite na heslá a káble

Pre Intel je veľmi dôležitý princíp práce technológie RealSense s 3D rozpoznávaním objektov. Práve preto si veľmi cenia spoluprácu s firmou Dell, ktorá integruje RealSense kameru aj do tabletov.

IntelTlacovka7

Nové tablety od firmy Dell s menšou uhlopriečkou a kamerou Intel RealSense. Dajú sa už dať naozaj aj do vrecka

Na heslá nadáva asi každý. Pamätať si 15 hesiel a neustále ich meniť je prakticky nemožné. Intel aj v spolupráci s firmou Microsoft tak prichádza s rozpoznaním tváre, pričom vám nepomôže, ak si pred vašu tvár umiestnite fotografiu skutočne oprávneného používateľa.

IntelTlacovka8

Kirk Skaugen sa práve neúspešne snaží oklamať systém na rozpoznanie tváre používateľa. RealSense kamera rozpoznáva aj hĺbku objektu a preto plošná fotografia nepomôže.

Ďalší trend, ktorý Intel otvoril je Internet Vecí. Všetky zariadenia v domácnosti by mali byť pripojené na internet. Vaša stolná lampa, zásuvka, ale aj chladnička. Intel preto do domácnosti vyvíja aj špeciálny router, ktorý dokáže takéto zariadenia bezpečne pripojiť na internet.

IntelTlacovka5

Tu sú partneri, ktorí do prúdu Internet Vecí idú spolu s Intelom. Na stánku spoločnosti Intel sme videli aj živú prezentáciu s Advantechom, pričom bolo možné sledovať dodávku mäsa s tým, že ste presne vedeli, kde sa tovar nachádza a aká je jeho teplota. A to s minútovou presnosťou.

IntelTlacovka4

Partneri spoločnosti Intel pri trende IoT

Technológia Intel RealSense sa dá využiť aj v spoločenskom živote

IntelTlacovka2

Kirk Skaugen sa práve nebezpečne blízko priblížil k dáme a RealSense technológia ho rozpoznala a zabránila bližšiemu kontaktu

Podľa Intelu nás do roku 2020 čaká ďalších 50 miliárd nových zariadení. Budú mať úplne nové, prirodzenejšie používateľské rozhranie a internet sa stane ešte viac základom biznisu

IntelTlacovka1

Hovorilo sa aj o nastupujúcej šiestej generácii procesorov Intel Core. Tá prinesie posilnenie trendu zariadení 2 v 1 a pôjde o mimoriadne tenké a mobilné zariadenia

IntelTlacovka14

Kirk Skaugen práve ukazuje prototyp zariadenia s procesorom Intel Core šiestej generácie. Je to All-in-One počítač, ktorý je tak tenký ako mobilný telefón. Dokonca sa dá z neho aj telefonovať

A k slovu prišli aj hostia. ASUS je veľkým partnerom spoločnosti Intel hlavne pri uvádzaní nových zariadení s procesorom tejto značky

IntelTlacovka13

Jonney Shih z ASUSu práve ukazuje, aké nové zariadenia prináša jeho firma na trh s úplne novým procesorom Intel Atom

Ďalším hosťom bola slávna Twitcherka @thekittyplays . Intel pomocou nej prezentoval možnosti RealSense technológie pri odstránení pozadia.

IntelTlacovka12

Twitcherka @thekittyplays ukazuje ako sa dá do obraz hry dostať aj bez pozadia a to v reálnom čase

A tretím hosťom bol viceprezident spoločnosti Acer, ktorý ukázal dlho očakávaný tablet určený špeciálne pre hráčov. Je odolný proti pádom a dostatočne výkonný na hry.

IntelTlacovka11

Acer prezentoval úplne nový herný tablet

Blíži sa doba, na ktorú čakáme. Naozajstné bezdrôtové napájanie a to pre notebook, smartfóny a aj pre monitory. Intel stojí za štandardom Rezence, tak uvidíme, kto bude v boji štandardov tentoraz víťazom.

IntelTlacovka10

Takto sa nabíja smartfón, ktorý je ale vybavený špeciálnym zadným krytom. Samsung Galaxy S6 so zabudovaným adaptérom pre bezdrôtové napájanie pritom podporuje štandard Qi

IntelTlacovka9

Adaptér pre bezdrôtové napájanie môže byť umiestnený aj pod hrubou doskou stola a je ľahko prenosný

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.