Intel uvedie na trh nový dvojjadrový procesor určený pre desktopy.

Jeho pomenovanie má byť Intel 300, čo úplne nekorešponduje s pôvodnými plánmi Intelu nazývať procesory ako Intel Processor. To má nahradiť doterajšie pomenovanie Pentium a Celeron. Aktuálne však podľa chi11eddog sa Intel pripravuje na predstavenie nového modelu s vyššie uvedeným názvom.

Intel 300 by mal nahradiť procesor Pentium Gold G7400. Tento model nemusí byť ojedinelý, s ktorým sa stretneme na poli nových procesorov. Okrem toho má Intel v pláne uviesť na trh aj ďalšie procesory pre dátové centrá. Tie by sa mali nazývať Sierra Forest a budú mať menšie jadrá. Desktopová platforma by mala mať zachovanú štruktúru s 2 jadrami a štvoricou vlákien cez HyperThreading.

Najviditeľnejším vylepšením bude zvýšenie frekvencie z 3,7 GHz na 3,9 GHz. Zaujímavosťou je, že tieto procesory určené priamo pre stolné počítače s nižším výkonom nebudú obsahovať funkciu TurboBoost. Nenavýši sa ani maximálny výkon, respektíve tepelný výkon označovaný ako TDP (Thermal Design Power ). Ten zostane približne na úrovni 46 wattov, podobne ako výkonnejšie procesory spred niekoľkých rokov. Nový procesor s odlišným označením od pôvodnej schémy by mal byť dostupný ešte v tomto štvrťroku.

Zdroj: Videocardz

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.