Miniatúrny počítač, ktorý má plnohodnotný notebookový výkon.

INTEL NUC Wall Street Canyon je skonštruovaný tak, aby ste si ho mohli prispôsobiť podľa seba. Je to nutnosť, keďže zariadenie sa dodáva bez RAM a SSD disku. Toto treba dokúpiť podľa vašich možností a predstáv. Následne si do systému nainštalujete systém, aký potrebujete.

Otázka teda je, pre koho je Intel NUC vhodný. Ideálny vtedy, keď chcete počítač, no nechcete veľkú skriňu. Prípadne chcete niečo, čo sa dá používať s pripevnením na monitor alebo TV či ho mať na stene. Rozmer skrinky je 4 × 4“. Podstatné je, že zaberá minimum miesta a jeho prevádzka je úsporná, viac ako 50 W sme počas testovania nepresiahli. Spotrebou aj výkonom sa podobá na aktuálny notebook s procesorom Intel Core i5 12. gen. Takýto procesor je použitý aj v tomto počítači.

Prevádzka počítača je tichá a rovnako sa podobá na notebook. Pri vyššej záťaži sa prejaví vstavaný ventilátor na chladenie procesora. Model je označený ako Intel NUC 12 Pro Kit NUC12WSKi5s procesorom Intel Core i5-1240P, Bluetooth 5.2 a Wi-Fi 6E AX211 od Intelu.

Benchmarky

  • 3DMark 11 – 5192 bodov
  • VRMark – 1494 bodov

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.