Niektoré z nich majú aj Thunderbolt 3 rozhranie a Iris Plus grafiku.

Vynovená línia NUC počítačov príde na trh v troch kategóriách výkonu. Najslabším bude verzia s Core i3-7100U procesorom. Tento typ nemá Thunderbolt 3 rozhranie, len USB 3.1 C, a má len Intel HD 620 integrovanú grafiku. Bude sa dodávať v dvoch variantoch – menší, do ktorého dáte len M.2 SSD, alebo väčší, do ktorého zmestíte ešte aj klasický 2.5″ disk.

Verzia s Core i5-7260U procesorom už má aj Thunderbolt 3 rozhranie a podstatne výkonnejšiu Intel Iris Plus 640 grafiku. Tiež sa bude dodávať na trh v dvoch variantoch, menšom a väčšom. Najvýkonnejšia z nových NUC bude práve verzia s Core i7-7567U procesorom, ktorý obsahuje aj Intel Iris Plus 650 grafiku – tá by sa mala výkonom vyrovnať karte Nvidia GTX 930M a s istými kompromismi rozbehnúť aj nové hry. Verzia s i7 CPU sa bude dodávať len ako veľký variant s priestorom pre 2.5″ disk, pravdepodobne kvôli lepšiemu chladeniu. Len veľké verzie s Iris Plus budú podporovať novú technológiu Intel Optane na zrýchlenie klasických pevných diskov.

Všetky nové NUC sú dizajnovo rovnaké, ale oproti predošlej generácií prešli istými zmenami. Povrch je teraz z tmavo šedého hliníku a vytratil sa DisplayPort – namiesto neho nájdete len USB C rozhranie.

Cena zatiaľ nebola stanovená, ale nové NUC počítače sa majú dostať na trh už v najbližších mesiacoch.

Zdroj: Tom’s Hardware

Značky: