Produktivita sa tak dostáva na novú úroveň

Intel v utorok predstavil 13. generáciu desktopových procesorov Raptor Lake. Okrem tejto očakávanej novinky nám spoločnosť predstavila aj nový softvérový nástroj, ktorý umožní prepojenie telefónov a počítačov, zdieľať súbory a spravovať oznámenia, správy a hovory. Intel Unison bude možné využívať na zariadeniach s procesormi 13. generácie a niektorých notebookoch s procesormi Intel Evo 12. generácie. Zo začiatku sa však budeme musieť pripraviť na pomerne malú dostupnosť, ktorá sa časom samozrejme zlepší.

Intel UnisonZdroj: Intel

Medzi hlavné výhody patrí podpora systémov Android aj iOS, čo sme doteraz v iných riešeniach na vzájomnú spoluprácu so systémom Windows nevideli. Prepojenie s Windowsom fungovalo iba na Android zariadeniach, pričom Samsung telefóny mali v tejto oblasti vždy trochu navrch. Unison je založený na technológii spoločnosti Screenovate, ktorú Intel kúpil ešte v roku 2021.

Tak, ako sa dalo očakávať, Intel Unison bude na Android a iOS zariadeniach fungovať mierne odlišne. Telefóny sa s počítačom spárujú prostredníctvom Wi-Fi alebo Bluetooth, pričom niektoré funkcie v prípade systému iOS nebudú dostupné. Ide napríklad o posielanie správ s viacerými stranami. Odlišné bude aj spravovanie oznámení tretích strán na zariadeniach so systémom Android aj iOS. To sa bude líšiť v závislosti od fungovania aplikácií. 

Intel Unison bude dostupný už túto jeseň pre počítače Lenovo, Acer a HP. Do zariadení s procesormi Raptor Lake príde až začiatkom budúceho roka. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.