Intel na IDF zvykol predstavovať nové procesory a ďalšie technológie.

Intel Developers Forum (IDF) bola konferencia, ktorá sa konala každoročne v auguste alebo septembri. Pre bežných používateľov nebola až tak atraktívna, avšak pre ľudí, ktorí podrobne sledovali novinky zo sveta procesorov, išlo o jednu z najdôležitejších udalostí roka. Intel totiž predstavoval svoje nové procesory, architektúry a ďalšie technológie.

Intel sa však mení. Novú stratégiu nepriamo naznačil presne pred rokom, keď oznámil prepustenie 12 tisíc zamestnancov. Tento krok výrazne ovplyvnil aj zastúpenie spoločnosti v Českej republike a Slovensku, ktoré bolo zrušené a dnes už neexistuje. Najbližšie zastúpenie Intelu je aktuálne v Poľsku, avšak komunikácia spoločnosti v rámci Slovenska je nulová.

Radšej viacero menších konferencií

Intel minulý rok taktiež oznámil, že prestane vyrábať procesory pre smartfóny a malé tablety a bude sa viac orientovať na Internet vecí, umelú inteligenciu a autonómne vozidlá. Súčasťou tohto kroku má byť aj zrušenie konferencie IDF. Intel Developers Forum sa neuskutoční tento rok a ani v budúcnosti – pokiaľ si to Intel časom nerozmyslí.

Hlavným dôvodom zrušenia má byť veľké množstvo technológií, ktorým sa Intel aktuálne venuje.  Výrobca procesorov tvrdí, že nedokáže všetko pokryť v rámci jednej veľkej konferencie a namiesto IDF chce organizovať viacero menších konferencií, ktoré budú podrobnejšie zamerané na konkrétne a práve aktuálne technológie.

Zdroj: Business Insider

Prečítajte si aj:

Intel prepúšťa, 12 tisíc ľudí bude bez práce

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit