Zariadenie Sleepace Nox predstavuje štýlovú inteligentnú lampu na nočný stolík, ktorá obsahuje viacero funkcií. Dopĺňa ju smartfón s aplikáciou alebo samostatný senzor spánku.

Sleepace Nox v prvom rade slúži ako svietidlo a umožňuje zobraziť 16 miliónov LED farieb. V druhom rade funguje ako reproduktor, takže vám pomôže zaspať pri relaxačnej hudbe a bude vás budiť štebotom vtáčikov. V neposlednom rade obsahuje zabudované hodiny, takže si skontrolujete čas. Displej je dobre čitateľný v noci, zbytočne svoje okolie neosvetľuje. Počas slnečného dňa je horšie čitateľný. Zariadenie má tiež integrovaný USB port s výstupom 5 V/1 A, aby ste si mohli v noci nabíjať telefón. Sleepace Nox obsahuje aj senzor, ktorý informuje o teplote, vlhkosti, hluku a osvetlení miestnosti, kde je zariadenie položené.

Ochráňte svoju domácu sieť vďaka ESET Internet Security. Vyskúšajte si ho na 30 dní zadarmo.
Inteligentná lampa vás dokáže zobudiť v zadefinovanom čase a treba uznať, že sa nám lepšie vstávalo, keď sa postupne rozsvecovalo svetlo a ozývali sa zvuky prírody. V porovnaní s ranným vrčaním telefónu je to rozdiel. Sleepace Nox tiež podporuje monitorovanie spánku a tzv. inteligentné budenie. Aby ste mohli tieto funkcie využiť, budete potrebovať špeciálny senzor Sleepace RestOn (predáva sa samostatne) alebo smartfón pod vankúšom, resp. na matraci, ktorý bude na pozadí celú noc analyzovať váš spánok. Vtedy oceníte spomenutý USB port v lampe. Telefón je ideálne mať cez noc pripojený k zdroju energie, aby sa nevybil počas monitorovania spánku. Avšak nie každému je pohodlné spať blízko telefónu. Aplikácia, resp. senzor RestOn, monitoruje fázy spánku a v rámci zadaného časového intervalu vás zobudí v jeho najľahšom štádiu. Mali by ste sa teda prebudiť svieži.

Mobilná aplikácia je nevyhnutná pre plnohodnotné využitie inteligentnej lampy:

Ekosystém Sleepace obsahuje okrem inteligentnej lampy a senzora aj ďalšie komponenty, ktoré dokážu získať ďalšie údaje, ako je tep počas spánku a ďalšie dáta. V takom prípade vám aplikácia poskytne veľké množstvo detailov. Cena kompletného riešenia je pomerne vysoká a všetky zariadenia sa na Slovensku nepredávajú. Aj základná kombinácia lampa + meranie spánku pomocou smartfónu však dokáže vygenerovať zaujímavé štatistiky, ktoré si môžete pozrieť v týždenných a mesačných sumároch. K dispozícii sú aj tipy pre kvalitnejší spánok.

Ako bolo v úvode spomenuté, Sleepace Nox lampa obsahuje aj reproduktor. Nejde však o Bluetooth reproduktor a lampu teda nevyužijete v kombinácii s inými službami, ako je oficiálna Sleepace aplikácia. Je to trochu škoda, budete si môcť púšťať iba krátke slučky zvukov, ktoré sú dostupné cez aplikáciu Sleepace. Aplikácia tiež ponúka funkciu Sleep-Aid, ktorá automaticky stlmí svetlo a hudbu, keď zaspíte. K dispozícii je aj dotykové ovládanie na hornej strane reproduktora.

Cena: 139 EUR

Zapožičal: WESTech

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit