Spoločnosť Fibaro má vo svojej ponuke zaujímavé zariadenie, ktoré premení klasický radiátor na inteligentný. Ide o inteligentnú termostatickú hlavicu, ktorá vyniká moderným dizajnom a jednoduchou integráciou do systému Fibaro alebo iného Z-Wave riešenia inteligentnej domácnosti.

Hlavica je kompatibilná s takmer všetkými radiátormi a v balení nájdete celkovo 3 druhy redukcií. Hlavnou a podstatnou úlohou tejto hlavice je optimálna regulácia teploty v danej miestnosti, a to presne podľa vášho nastavenia v systéme inteligentnej domácnosti.

Toto zariadenie neustále kontroluje teplotu v miestnosti za pomoci integrovaného alebo externého teplotného snímača. Po vyhodnotení aktuálnej teploty nastaví otvorenie ventilu radiátora podľa vašich zadaných preferencií. V podporovaných systémoch si môžete vytvoriť automatický harmonogram kúrenia alebo nastavovať teplotu manuálne. Hlavica síce nemá displej, ale disponuje LED kruhom, ktorého farba sa prispôsobuje podľa toho, akú teplotu ste nastavili – od modrej, až po fialovú. Hlavica je napájaná pomocou zabudovaných batérií, ktoré je možné nabíjať klasickou microUSB nabíjačkou od smartfónu.

Zapožičal: www.homesystem.sk
Cena: 79,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE