Po mobilnej verzii prichádza na trh verzia upravená pre TV.

Android 11 prináša zlepšenia, ktoré sú už takpovediac obligátne ale aj také, ktoré uvidíme a budeme z nich ťažiť priamo. Informácie o nových možnostiach šitých na mieru pre TV boli publikované na vývojárskom Android blogu Google.

Medzi tie klasické sú rýchlejší a bezpečnejší systém. Čo inak Androidu 11 nemožno uprieť, pretože takto ho prezentuje Google aj na mobilných platformách. Tým sa do TV dostane rozšírená správa pamäte a funkcia, ktorá umožní aktivovať jednorazové oprávnenie.

Tiež prichádza s režimom Auto Low Latency, ktorý bude určený napríklad na hranie hier a zvýši sa priepustnosť resp. odozva TV. Pri tomto režime sa vypnú nepotrebné súčasti či funkcie a aj vďaka tomu by malo byť hranie plynulejšie. Tiež je tu podpora pre ovládače Nintendo Switch Pri a Steam Controller.

Podobne ako na smartfónoch, nebudete musieť všetky aplikácie inštalovať ale si ich iba „instantne“ spustiť. Klávesnica Gboard TV bude mať upravené rozlíšenie ovládacích prvkov, no pravdepodobne bude stále najjednoduchšie pripojenie skutočnej hardvérovej klávesnice.

S novým Android upgradom nepočítajte tak skoro, odhadujeme radovo mesiace, kým budú výrobcovia pripravení poskytnúť aktualizáciu.

Zdroj: Developer blog Google

Prečítajte si aj:

Android Auto bezdrôtovo? Android 11 výrazne rozšíri jeho dostupnosť

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.