Galaxy S10 bude špičkové zariadenie, jedna technológia bude unikátom.

Smartfón Samsung Galaxy S10 by mal byť oficiálne predstavený 20. februára 2019. Okrem dátumu tlačovej konferencie koluje internetom aj fotografia telefónu, ktorá neprezrádza veľa detailov, avšak poukazuje na viditeľne tenší horný rámik a dierku v displeji. Tá bude v roku 2019 novým trendom, ktorý nahradí výrezy v displeji.

Galaxy S10 bude mať špičkovú výbavu. Jeho Infinity-O dizajn s OLED displejom predbehne konkurenciu minimálne o pár mesiacov. Konkurenčné zariadenia s podobným dizajnom totiž využívajú LCD obrazovky. Zadný trojitý fotoaparát bude určite patriť k špičke medzi fotomobilmi, pričom sa spomína aj nový nočný režim – podobný, ako ponúka Google Pixel 3.

Vlajková loď od Samsungu bude vynikať aj snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji. V porovnaní s konkurenciou pôjde o ultrazvukový čítačku, ktorú zatiaľ nemá žiadne zariadenie so systémom Android.

Samsung si však možno pripravil aj eso v rukáve. Jedna z nepotvrdených informácií hovorí o tom, že Galaxy S10 ponúkne grafénovú batériu. Ak sa tak stane, pôjde o absolútne prvenstvo – takúto technológiu nenájdete v žiadnom smartfóne so systémom Android a ani v iPhone. Hlavným prínosom grafénovej batérie by mali byť oveľa vyššie rýchlosti nabíjania.

Sami sme zvedaví, či sa táto posledná špekulácia potvrdí. V prípade ostatných spomínaných technológií je prakticky jasné, že ich vo výbave Galaxy S10 nájdete, avšak grafénová batéria predsa len vyvoláva otázniky.

Zdroj: androidcentral, bgr

Prečítajte si aj:

4 dôvody, prečo grafén zmení čoskoro svet

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit