Pre inštaláciu beta verzií je nutné mať nainštalovaný špeciálny certifikát.

Začiatkom mesiaca Apple predstavil nové verzie svojich operačných systémov na vývojárskej konferencii WWDC. Nechýbalo tak predstavenie dlho očakávaného mobilného operačného systému iOS 12 operačného systému pre počítače macOS Mojave. Oba systémy priniesli viacero noviniek, no iOS 12 sa zameral predovšetkým na rýchlosť a stabilitu.

Doteraz si mohli oba operačné systémy stiahnuť len vývojári, ktorí majú zakúpený vývojársky účet u Applu. Počnúc včerajškom si môže oba systémy nainštalovať do svojho zariadenia ktokoľvek, kto si nainštaluje potrebné certifikáty a jeho zariadenie je zároveň na zozname podporovaných zariadení.

Pre stiahnutie potrebných certifikátov je nevyhnutné navštíviť webovú stránku beta.apple.com, kde je nutné sa prihlásiť pomocou svojho Apple ID a prejsť do sekcie Enroll Your Devices. Na stiahnutie certifikátu odporúčame využiť prehliadač Safari, v ktorom by stiahnutie malo prebehnúť bez problémov. Komplikácie môžu nastať napríklad pri sťahovaní certifikátu v Google Chrome na iPhonoch. Ďalším krokom po prihlásení je výber správneho operačného systému a následné stiahnutie súboru macOS Public Beta Access Utility pre macOS profilu pre iOS.

V prípade operačného systému macOS je nutné stiahnutý súbor nainštalovať. Ten následne otvorí Mac App Store, kde spustí sťahovanie macOS Mojave. V prípadne mobilného operačného systému iOS postačí nainštalovať vývojársky profil (certifikát), po ktorom sa zariadenie reštartuje. Po reštarte sa už v aktualizácii operačného systému zobrazí aktualizácia na iOS 12.

Zdroj: vlastný

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ios-12-bude-rychlejsi-so-sviznejsimi-reakciami-a-povie-vam-ako-dlho-visite-na-facebooku/174018

Značky: