Približne dva roky dozadu (po predstavení iPhone 11) sa v iOS objavila nová funkcia, ktorá používateľov novších zariadení upozorňuje na neoriginálny displej alebo batériu.

 Táto dvojica „udavačských hlásení“ (berte to s humorom) sa čoskoro dočká tretej kamarátky, ktorá bude hlásiť, že váš telefón – iPhone – nemá originálny modul fotoaparátu. Táto funkcia má byť dostupná v pripravovanej aktualizácii iOS 14.4. Upozornil na to portál – MacRumors, ale aj 9to5Mac. Redaktori oboch portálov testujú beta verziu tohoto softvéru.

iPhone fotoaparát

iPhone fotoaparát

Ak nebude mať iPhone originálny modul fotoaparátu, tak sa vám bude zobrazovať upozornenie v zmení (parafrázujeme): „nie je možné overiť, či má tento iPhone originálny fotoaparát spoločnosti Apple“. Apple takto chráni nie len svoj biznis s náhradnými dielmi a pod., ale aj neskúsených používateľov, ktorí by mohli byť napr. pri kúpe používaného zariadenia oklamaní. Zatiaľ však nie je úplne jasné, či bude táto funkcia dostupná iba pre iPhony série 12 alebo aj staršie zariadenia.

Dôležité je vedieť, že táto správa sa dá po zobrazení „odstrániť“, no stále bude dostupná v nastaveniach, kde bude dohľadateľná. Avšak, ešte dôležitejšie je vedieť, že to nebude mať vplyv na funkčnosť zariadenia, akurát sa môže stať, že výstupy (fotky/videá) nebudú mať rovnakú kvalitu ako v prípade originálneho Apple modulu.

Spoločnosť Apple odporúča, aby zákazníci zobrali svoj iPhone a ďalšie Apple zariadenia na servis do Apple Store alebo k autorizovanému poskytovateľovi servisu (AASP) spoločnosti Apple. My to necháme na vás 🙂

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

iPhone 12 mini: Miniatúrna dokonalosť, na ktorú ste čakali (RECENZIA)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE