Prináša podporu sťahovania aplikácií priamo z webu a potenciálne vás ochráni pred stalkermi či zlodejmi.

Apple vydal najnovšiu aktualizáciu operačného systému iOS. Verzia iOS 17.5 je dostupná pre všetky iPhony, ktoré bežia na 17. generácii systému iOS a prináša niekoľko dôležitých noviniek.

Jednou z veľkých noviniek je podpora sťahovania iOS aplikácií priamo z webových stránok. Tejto téme som sa venoval už dávnejšie v samostatnom článku, takže pokiaľ vás zaujímajú detaily, ako to bude fungovať a aké sú obmedzenia, prečítajte si ho. V skratke však poviem, že iOS aplikácie môžu prostredníctvom webu distribuovať iba vývojári, ktorí splnia viacero prísnych podmienok.

Druhá veľká novinka aktualizácie na iOS 17.5 je zameraná na bezpečnosť používateľa – iPhone vás po aktualizácii na iOS 17.5 upozorní, pokiaľ by sa s vami pohyboval kompatibilný Bluetooth tracker. Táto informácia môže byť užitočná v špecifických prípadoch, kedy by vás chceli sledovať stalkeri alebo zlodeji. iPhone s iOS 17.5 dokáže identifikovať Bluetooth tracker bez ohľadu na operačný systém, pre ktorý je určený. Bližšie informácie nájdete v tomto článku.

iOS 17.5 prináša aj offline režim pre službu Apple News, avšak tá na Slovensku nefunguje. Pribudlo aj nové pozadie Pride Radiance pre zamknutú obrazovku. Aktualizácia na iOS 17.5 má veľkosť 1 GB.

Zdroj: Apple, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit