Spoločnosť Apple už pracuje na ďalšej veľkej aktualizácii v podobe systému iOS 18.

V interných databázach už dnes možno nájsť ďalšie veľké verzie operačných systémov pre produkty od spoločnosti Apple. Systémy iOS 18 a iPadOS 18 sa interne nazývajú Crystal, macOS 15 zasa Glow a watchOS 11 Moonstone. Aj vďaka týmto označeniam tak môžeme sledovať, ako prebieha príprava väčších verzií systému pre zariadenia od Applu.

Len nedávno však spoločnosť Apple spravila nečakaný krok. Namiesto toho, aby prešla do druhej fázy vývoja systému iOS 18 pre iPhony, si dala pauzu a sústredila sa na opravu chýb. Podľa aktuálnych informácií totiž práve táto verzia systému obsahovala množstvo chýb, ktoré neboli objavené v internom testovaní.

iOS 18 sa má niesť v duchu opravy chýb

Po predstavení série iPhone 15 spolu so systémom iOS 17 sa strhla obrovská vlna kritiky. Dôvodom je bezpochyby fakt, že Apple nedokázal riadne zabezpečiť bezproblémový chod svojich smartfónov a nadmerné prehrievanie opravil následnou softvérovou aktualizáciou. Mnoho chýb sa však malo nachádzať aj v ďalšej väčšej aktualizácii systému, ktorá sa teraz len pripravuje na vydanie.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

V priebehu budúceho roka by sa mal medzi používateľov iPhonov dostať systém iOS 18, ktorý však nemá cieliť na nové funkcie, namiesto toho pravdepodobne opraví čo najväčšie množstvo chýb. Nemožno pochybovať o tom, že Applu to tento rok s aktualizáciami príliš nevyšlo. Budúci rok by sa teda situácia mala zmeniť, nakoľko sa už výrobca poučil a sústredí sa na chyby v systéme.

Pozastavenie prípravy nových funkcií ovplyvní aj iOS 17.4

V marci 2024 by sa mala objaviť pre iPhony aktualizácia na iOS 17.4. Táto aktualizácia však má byť rovnako ovplyvnená tým, že sa Apple sústredí skôr na odstraňovanie chýb. Nové funkcie teda majú byť len okrajové, no používatelia sa majú dočkať aktualizácie bez väčších problémov s fungovaním. Pozastavenie prác na nových funkciách má rovnako ovplyvniť aj budúce verzie systému visionOS.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.