Poznáte to, ukážete niekomu nejakú fotku, dáte mu pritom telefón do rúk a prsty už „šúchajú“ doprava/doľava, pričom môže neoprávnená osoba naraziť na citlivý obsah 🙂

Ako tomu predísť? Veľmi jednoducho! Akékoľvek fotky alebo videá v iOS galérii sa dajú skryť tak, aby ste k nim mali prístup iba vy a nikto iný. Hlavne eliminujete zvedavosť drzých známych, ktorým ukážete tri fotky a oni ďalej listujú v galérii ako by bola ich :).

Ako na to? 

Celý proces je veľmi jednoduchý, pričom máte na výber z dvoch variant. Podstatou a prvým krokom je vždy skrytie fotiek/videí, ktoré vykonáte tak, že označíte dané súbory, kliknete na ikonu zdieľania a následne v zozname možností označíte možnosť  – skryť. Skryté fotky sa automaticky presunú do albumu – Skryté (nezobrazia sa nikde inde). Takto obmedzíte prístup k vybraným fotkám v základnom režime.

Druhou variantov je vypnutie zobrazenia albumu skryté, čím úplne zamedzíte cudzím osobám (alebo skôr hľadačom neprístupného obsahu) „čisto náhodne“ vidieť výhradne súkromné fotky a videá.

Ak chcete album skryté vypnúť, tak aby sa nezobrazoval v zozname albumov – prejdite do nastavení – položka fotky a vypnite možnosť Album Skryté. Vaše fotky/videá zostanú zachované, ale v žiadnom priečinku ich nebude nikto vidieť, ani vy :). Rovnakým spôsobom album opätovne zobrazíte. To isté platí aj pre fotky/videá, ktoré je možné kedykoľvek opäť zaradiť do galérie, bez krytia.

iOS

iOS

Prečítajte si aj:

Dostali ste nový iPhone? Toto je potrebné urobiť pred predajom/darovaním toho starého!