Malé rozmery, veľké očakávania.

Nedávne správy z Číny naznačovali, že Apple spustil výrobu iPadu mini 5, pričom sa toto tvrdenie javí ako pravdivé. Dizajnovo by sa mal tento tablet pridŕžať rukopisu iPadu 9,7″ (2018) so zaoblenými hranami, ako aj riešením pre umiestnenie antény.

Hrany zariadenia sú dôležité, pretože najnovší iPad Pro 2018 má štvorcové hrany, aby sa druhá generácia Apple Pencil mohla magneticky prichytiť na bočnú hranu. Podpora používania Apple Pencil by aj na menšom modeli mala zmysel, ale Apple chce v prvom rade zachovať dizajnový charakter modelového radu.

Podľa obrázkov je zrejmé, že v pravom hornom rohu sa nachádza 3,5 mm konektor pre slúchadlá. Je to pozoruhodné, nakoľko tento prvok sa na zariadeniach s iOS nenachádza už od marca minulého roka. V poslednej dobe sme zaznamenali zopár falošných únikov na iPad mini 5, takže aj tieto dnešné je potrebné brať s malou rezervou. V každom prípade sa na spodnú hranu dostáva prekvapivo aj USB-C, ktoré má po stranách dve reproduktorové mriežky.

Tretia snímka zobrazuje aj pohľad do vnútra tabletu, kde sa nachádzajú čipy bez označenia, takže nemôžeme aktuálne určiť, aká bude v pripravovanom zariadení použitá čipová sada, prípadne ďalšie súčasti. Nie je možné potvrdiť ani použitie FaceID, či TouchID. Absentuje aj batéria, takže na jej kapacitu si budeme musieť takisto počkať.

Apple neinovoval líniu tabletov iPad mini od roku 2015. V čase,  keď má najväčší iPhone 6,5-palcový displej sa aj núka otázka, či skutočne je potrebný takýto tablet. Sme si istí, že väčšina používateľov by odpovedala kladne, len nie je jasné, či Tim Cook je jedným z nich.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Apple predstavil nový Macbook Air, Mac mini, iPad Pro a Apple Pencil. Inovácie sú zásadné!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.