Vraj ponúkne Touch ID senzor aj dieru v displeji.

Očakáva sa, že Apple tento rok predstaví tablet iPad mini s úplne novým dizajnom. Hlavnou novinkou majú byť tenšie rámiky okolo displeja, vďaka čomu tablet ponúkne väčšiu zobrazovaciu plochu pri zachovaní totožných rozmerov, aké mali predchádzajúce generácie.

Dá sa predpokladať, že nový iPad mini dostane dizajn na úrovni tabletov iPad Pro, čo sa spracovania rámikov displeja týka. Taliansky portál Pigtou zverejnil informáciu, podľa ktorej bude mať iPad mini displej s rozmermi 195 × 126,6 mm, čo zodpovedá 9-palcovému displeju. Ide teda o značný nárast v porovnaní so 7,9-palcovou obrazovkou, ktorú majú iPady mini s aktuálnym dizajnom.

Pozrite si predpokladaný dizajn vo videu:

Spoznáme ho v marci

Internetom kolujú aj informácie o predpokladaných rozmeroch samotného tabletu – tie by mali byť 203,2 × 134,8 × 6,25 mm, čo je takmer identické s terajším dizajnom. Znamená to, že rámik okolo displeja by mal mať hrúbku 4,1 mm z každej strany. Pre porovnanie, iPady Pro majú 9 mm rámik, avšak jeho hrúbka je ovplyvnená aj zabudovaním kamery s podporou funkcie Face ID, ktorú vo výbave nového iPadu mini nenájdete.

Nový iPad mini by mal namiesto odomykania tvárou ponúknuť biometrickú autentifikáciu odtlačkami prstov. Snímač odtlačkov prstov Touch ID by mal byť zabudovaný priamo v displeji – túto novinku by mali priniesť aj tohtoročné iPhony 13. A ďalšou novinkou z pohľadu Applu má byť diera v displeji, v ktorej sa bude nachádzať selfie fotoaparát.

Ako by mohol vynovený iPad mini vyzerať, zobrazujú priložené rendery a video, ktoré zverejnil xleaks7. Tieto rendery sú založené na CAD kresbách a informáciách (údajne) priamo z výroby, ktoré prezradili už spomenuté veľkosti displeja a samotného tabletu. Očakáva sa, že Apple predstaví ďalšiu generáciu svojho najmenšieho tabletu v marci, takže vtedy zistíme, či rendery zobrazujú realitu alebo iba prehnanú fantáziu.

Zdroj: Pigtou, xleaks7

Prečítajte si aj:

iPhone 13 vraj dostane odomykanie odtlačkami prstov, Touch ID

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit