Zaujíma vás, čo všetko sa ukrýva v novom iPade Pro, ktorý bol iba nedávno predstavený? Ak áno, tak si pozrite YouTube video spoločnosti iFixit, ktorá ho rozobrala do poslednej skrutky.

Nový iPad Pro 2020 sa pýši vyšším výkonom, no najmä LiDAROM (hĺbkové meranie vzdialenosti až do 5 metrov od iPadu), ktorý posúva možnosti rozšírenej reality na úplne iný level. Video však odhaľuje aj to, že novinka zdieľa viacero súčiastok z predošlej generácie – modelu 2018.

iPad Pro 2020

Apple dal už klasicky nové meno aj procesoru – A12Z Bionic, ktorý obsahuje osemjadrovú grafiku a inovovanú architektúru. Operačná pamäť RAM má kapacitu 6 GB, čo je oproti predošlej generácii nárast o + 2 GB. V skratke – nový procesor je „iba“ vylepšeným procesorom A12X, pričom ponúka jedno grafické jadro a 2 GB RAM naviac. Vo výsledku však spraví aj takýto „malý“ upgrade dosť práce, čo poznať na praktickom výkone. Okrem toho treba spomenúť aj nové snímače, ktoré sú podobné tým, ktoré využíva iPhone 11, takže aj s iPadom Pro spravíte zaujímavé širokouhlé fotografie. My sa už tešíme na reálny test a vy si zatiaľ pozrite, čo všetko nový iPad Pro 2020 vo svojich útrobách ukrýva. Na záver dodajme, že táto novinka sa bude dať celkom jednoducho opraviť – v iFixit bodovaní si vyslúžila číslo 3 z 10, pričom 1 je najľahšie a 10 veľmi ťažko opraviteľné zariadenie.

Zdroj: iFixit

Prečítajte si aj:

Apple dnes predstavil nový iPad Pro a klávesnicu s trackpadom. Úplné nový prístup, úplne nové možnosti

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE