Budúcoročné iPady môžu priniesť viacero zmien, iPad Pro 2024 bude zaujímavým modelom.

Rok 2023 nie je rokom, ktorý by prial novým iPadom, práve naopak. Tento rok sa nové tablety od spoločnosti Apple na trh nedostali, no napriek tomu vieme, že americký výrobca chystá veľké veci. Vychádza to aj z posledných únikov, ktoré odkazujú na pripravovaný iPad Pro 2024. Tento model má totiž priniesť viacero zmien, ktoré môžu osloviť potenciálnych majiteľov.

Už z nedávnych únikov tak vychádzali informácie napríklad o použitom type displeja, ktorý by mal nasadiť Apple práve do tohto produktu. Okrem displeja sa ale dozvedáme aj o novom nabíjacom konektore či príslušenstve, s ktorým sa bude tento iPad spájať.

iPad Pro 2024 príde v troch veľkostiach

Úniky, ktoré poukazujú na špecifikácie nového iPadu Pro pre budúci rok, zdieľal leaker Majin Bu na sociálnej sieti X. Leaker špecifikuje, že iPad Pro 2024 príde s novým dizajnom, ktorý by mal obsahovať tenšie rámčeky okolo displeja. Okrem toho sa môžeme tešiť na tri veľkosti tabletu, pričom najmenší bude mať veľkosť uhlopriečky displeja 11 palcov. K dispozícii však má byť aj iPad s veľkosťou uhlopriečky displeja 12,9 palca a 14,1 palca.

iPad (Air, Pro)Zdroj: Apple
iPad (Air, Pro)

Dva menšie modely pritom majú vsadiť na OLED displej, na čo sme už upozorňovali v našom predchádzajúcom článku. Pre udržanie ceny však má 14,1-palcový model využiť mini LED displej. Displeje majú mať pritom jas na úrovni až 3000 nitov.

Všetky tri tablety zo série iPad Pro 2024 majú využiť procesor M3 s 8 GB RAM a 12-jadrovým GPU. Zmena má prísť aj v doméne nabíjacieho konektora, keď namiesto Smart konektora Apple pravdepodobne využije MagSafe.

Očakávať máme aj nové príslušenstvo a Dynamic Island

Čo sa týka príslušenstva, nový iPad Pro 2024 má prísť s Apple Pencil 3. Tento stylus má disponovať vymeniteľným magnetickým hrotom na kreslenie, technické kreslenie a maľovanie. Očakávať však máme aj novú hliníkovú Magic Keyboard s dvoma ďalšími konektormi USB-C.

Aktuálne nie sú k dispozícii informácie o tom, aký materiál Apple použije pre nové tablety. Dá sa však očakávať, že čoskoro sa objavia ďalšie úniky, ktoré budú na tieto tablety poukazovať o čosi presnejšie.

Čo však má byť novinkou pri tabletoch iPad Pro 2024 je Dynamic Island. Tento prvok je zatiaľ typický len pre iPhony od modelu iPhone 14 Pro (Max). Všetko teraz však nasvedčuje tomu, že Apple prinesie tento prvok aj do iných produktov a práve nové iPady by mohli byť skvelým začiatkom pre rozšírenie tohto prvku.

Zdroj: X (@majinbuofficial), andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.