Ikonický prvok typický pre iPhony príde aj do iných zariadení od spoločnosti Apple.

Dynamic Island je prvok, ktorý sa prvý raz objavil v iPhonoch ešte v roku 2022. Modely ako iPhone 14 Pro, resp. Pro Max profitovali zo svojho širšieho priestrelu pre selfie fotoaparát a Apple tak priestor okolo tohto priestrelu využil pre dynamický ostrovček s viacerými funkciami. Tento prvok by sa však mal rozšíriť aj do iných zariadení, na čo poukazujú aj najnovšie úniky.

Aktuálne sa rozpráva už aj o konkrétnych zariadeniach, ktoré by mohli Dynamic Island získať už v najbližších generáciách. A aj keď Apple zatiaľ nič nepotvrdil, tak možno očakávať, že Dynamic Island bude ikonickým prvkom viacerých zariadení z dielne amerického giganta.

Apple má nasadiť Dynamic Island aj do iPadu

Najpravdepodobnejším scenárom, ktorý by sa mohol udiať by bol ten, kedy by Apple využil Dynamic Island vo svojich tabletoch. Práve tie majú najväčšiu pravdepodobnosť tento prvok aj využiť hneď po boku iPhonov. Na tento fakt poukázali aj viacerí leakeri, ktorí svoje postrehy zdieľali aj na sociálnej sieti X. Ďalšie generácie iPadov by teda mohli ponúknuť výraznejšiu zmenu, táto informácia však nie je ešte oficiálne potvrdená.

iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro MaxZdroj: Apple
iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max

Niektoré zdroje však poukazujú aj na to, že by sa Dynamic Island mohol objaviť aj v počítačoch od spoločnosti Apple. Dynamic Island by sa pritom mohol objaviť pri výreze pre kameru, ktorý sa nachádza aj v najnovších MacBookoch. Aké kroky však americký výrobca elektroniky zvolí zatiaľ nemožno povedať.

Zmeny by sa mohli dotknúť aj iPhonov

Aj keď Dynamic Island prišiel do iPhonov len v sérii iPhone 14, Apple má v súčasnosti už pracovať na vylepšení svojich smartfónov smerom k odstráneniu širšieho priestrelu. Rôzne dohady a špekulácie poukazovali na to, že ďalšie generácie iPhonov budú smerovať ku klasickému menšiemu priestrelu pre selfie fotoaparát rovnako, ako to poznáme aj pri Androidoch. Do niekoľkých rokov by rovnako mohol Apple prejsť aj k využitiu selfie fotoaparátu pod displejom.

Dynamic Island by sa teda mohol postupne meniť a prispôsobovať aj v iPhonoch. Čo je však na týchto špekuláciách pravdy nám potvrdí pravdepodobne až výrobca pri predstavovaní ďalších generácií produktov.

Zdroj: andro4all.com, X (@majinbuofficial)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.