Na dnešnej otváracej konferencii Apple predviedol nový tablet iPad Pro. Jeho určenie je pre profesionálov pri tvorbe grafiky ale aj textu. Výborne zobrazuje fotky a videá a na batériu vydrží 10 hodín. Pozrite sa na jeho ďalšie technické parametre

iPadPro_Lifestyle_nowatRetina displej má uhlopriečku 12,9 palca, tento displej obsahuje až 5,6 milióna bodov – viac ako ktorékoľvek iné iOS zariadenie. Procesorom je 64-bitový A9X, výkonovo porovnateľný s prenosnými PC.

iPadPro_Lifestyle-SplitScreen_nowatApple uviedol aj dotykové pero, ktoré nazval Apple Pencil. Pero spolupracuje len s týmto tabletom a určené je na presné zaznamenanie pohybov po displeji. Dá sa s ním kresliť, maľovať ale aj ovládať tablet. Pero zohľadňuje tlak aj uhol, ktorý zviera s displejom – podobne ako skutočné pero pri kreslení na papier. Na nabíjanie a párovanie je určený špeciálny Lightning konektor. Pero spolupracuje s aplikáciami ako Mail, Notes, Procreate a Microsoft Office 365 for iPad.

iPadPro_Pencil_Lifestyle1_nowatHardvérová klávesnica Smart Keyboard rozširuje možnosti pri zadávaní znakov, je to zároveň aj obal na tablet. Kupuje sa osobitne a pripája k novému Smart Connector-u. Nemusíte ju nabíjať ani párovať či zapínať. Funguje okamžite po napojení.

iPadPro_Pencil_Lifestyle2_nowatVo výbave iPad Pro sú štyri reproduktory, rýchle pripojenie na internet a podpora pre sieť LTE. Operačným systémom je iOS 9 podporujúci aj multidotykové ovládanie.

iPadPro_Pencil-Hand_nowatAmerické ceny sú nasledujúce: iPad Pro začína na 799 USD pre 32 GB verziu s Wi-Fi až po 1079 USD pre 128 GB edíciu s Wi-Fi a 3G/LTE. Existujú viaceré farebné verzie vrátane striebornej, zlatej, šedej a predaj sa začína od novembra na stránke www.apple.com. Apple Pencil sa predáva samostatne za 99 USD a Smart Keyboard je za 169 USD. K dispozícii sú viaceré ďalšie obaly v cene 79 USD. Predaj príslušenstva začína od novembra.

iPadPro-34-AllColors_iOS9-LockScreen_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.