Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo.

Ming-Chi Kuo je rešpektovaný analytik, ktorý sa zameriava na produkty spoločnosti Apple. Často v predstihu informuje o pripravovaných novinkách a funkciách a takisto analyzuje záujem o predstavené novinky,

Kuo tvrdí, že záujem o nové smartfóny iPhone 11 a iPhone 11 Pro je väčší, ako sa čakalo. Analytik poukazuje najmä na silný dopyt po nových farbách – po zelenej v prípade iPhonu 11 Pro a zelenej a fialovej v prípade iPhonu 11. Zároveň upozorňuje na produkčné problémy skla pre zelenú farbu iPhonu 11 Pro, ktoré spôsobujú obmedzenú dostupnosť tejto farebnej verzie.

Kuo tiež prezradil, že v USA je väčší záujem o drahší model Pro, v Číne ľudia objednávajú lacnejší iPhone 11. Vo výsledku však očakáva dodávky nových iPhonov v roku 2019 na úrovni 70-75 miliónov kusov. Pôvodné očakávania boli 65 až 70 miliónov. Vyšší záujem o novinky pripisuje aj výkupom starších iPhonov a možnosti platiť za telefón vo forme mesačných platieb.

Zdroj: macrumors

Zdroj titulnej fotografie: Apple

Prečítajte si aj:

Privítajte najvýkonnejšie smartfóny tohto roku: Apple predstavil nový iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max (poznáme ceny a dostupnosť)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit