Apple sa pripravuje na uvedenie novej generácie Face ID.

Bude nielen dizajnovo vylepšená, ale zmeny prídu aj vo funkčnej výbave. Aktuálne sa táto nová zostava Face ID testuje na iPhone 12 tak, že sa v špeciálnom puzdre pripojí k spomínanému smartfónu. Detailný obrázok puzdra nie je síce skutočná fotografia, ale namiesto nej bol vytvorený render založený na skutočnom obrázku. Zámerom bolo ochrániť zdroje fotiek, keďže skutočné zostavy Face ID pre iPhone 13 majú na sebe identifikačné znaky.

Celé testovanie síce prebieha v iPhone 12, ale samotná registrácia tváre sa počas testu vykonáva cez aplikáciu pre iPhone 13. Po štandardnom zaregistrovaní tváre zamestnanci majú svoj smartfón odomknúť aj po nasadení rúška a okuliarov, ktoré sa v tejto kombinácii zvyčajne zahmlievajú. Testovanie je detailné, s niekoľkými scenármi v interiéri a exteriéri, ktoré zahŕňajú každý štýl okuliarov a tvárovej masky.

Dúfame, že modelový rad iPhone 13 bude schopný overiť totožnosť aj v prípade, keď budete mať na sebe masku (s okuliarmi alebo bez nich), bez toho, aby vám v tomto procese museli pomáhať hodinky Apple Watch. 

V Apple zvažovali aj použitie snímača odtlačkov prstov v displeji, od ktorého sa údajne upustilo.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.