Vyzerá to tak, že pri pripravovanej novinke nebudeme potrebovať už ani nabíjací kábel.

Na webe sa objavili nové rendery iPhonu 13 Pro, ktoré sú vytvorené na základe informácií z prostredia spoločnosti a únikov z dodávateľského reťazca, ktoré naznačujú očakávané vlastnosti zariadenia.

Tieto obrázky napovedajú, že iPhone 13 Pro si stále ponechá tradičný výrez, bude však menší. Tento výrez bude združovať reproduktor a kamerový systém pre Face ID.

Rámčeky okolo displeja modelu iPhone 13 Pro sa zúžia, pričom sa očakáva, že smartfón dostane snímač odtlačkov prstov Touch ID, ktorý bude umiestnený v displeji. Ďalšou pozoruhodnou novinkou by malo byť odstránenie nabíjacieho portu. Smartfón sa bude nabíjať iba bezdrôtovo.

Zostava fotoaparátov by mala obsahovať tri senzory s rozlíšením 12 Mpx a laserové zaostrovanie. Predtým sa uvádzalo, že modely iPhone 13 Pro a 13 Pro Max budú vďaka novým panelom LTPO spoločnosti Samsung, podporovať obnovovaciu frekvenciu do 120 Hz. Tie umožnia dynamicky prepínať obnovovacie frekvencie na základe obsahu v rozmedzí 1 až 120 Hz, čím sa efektívne šetrí energia. Smartfón by mal prísť s celkom novým čipsetom  Apple A15 a nainštalovaným iOS 15.

Za zmienku stojí aj fakt, že Apple predbehol Samsung v dodávkach smartfónov na globálnom trhu. Udialo sa tak po rekordnom predaji iPhonov. Spoločnosť zaznamenala v poslednom štvrťroku minulého roka obrovský skok (22% nárast), zatiaľ čo napríklad pozícia spoločnosti Huawei sa výrazne oslabila.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 vs iPhone 12: Ktorý je lepší? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.