Údajne až do februára 2022.

Aj taký gigant, akým je Apple, musí zápasiť s celosvetovým nedostatkom čipov. Aj keď je síce pravda, že túto spoločnosť čipová” kríza zasiahla menej ako jej konkurentov, problémy s dodávkami je stále výrazne cítiť aj pri modelovom rade iPhone 13. Stále je ich nedostatok.

Portál GSMArena teraz prináša celkom nové správy, ktoré naznačujú, že smartfóny iPhone 13 nedostatkovým tovarom minimálne do februára 2022. To znamená, že dopyt po týchto smartfónoch nebude stále celkom pokrytý.

iPhone 13 ProZdroj: Miroslav Illéš
iPhone 13 Pro

Apple na druhej strane čelí aj nedostatku ďalších komponentov pri výrobe série iPhone 13. Aj keď sa Apple už skôr predzásobil, vyzerá to tak, že táto taktika iba zmiernila dopady krízy. Napríklad aj spoločnosť TSMC doslova rezervovala svoje výrobné linky pre čipy Apple, ale aj tak stále pretrváva problém v nedostatku viacerých starších čipov, čo bráni v kompletizácii telefónov.

Tim Cook v správe pre investorov uviedol, že problémy s dodávkami komponentov stáli spoločnosť v minulom štvrťroku 6 miliárd dolárov, no je zrejmé, že toto číslo bude stále rásť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.