Počkáme si na ne až do roku 2025.

Hoci sme o niektorých parametroch už počuli, a neboli sme z nich príliš nadšení, analytik Ming-Chi Kuo nám prináša nový pohľad na pripravovanú sériu iPhone 14. Kuo uviedol, že ani tohtoročná generácia iPhonov nedostane do svojej výbavy periskopický fotoaparát a zabudovanú čítačku odtlačkov prstov Touch ID.

V prípade periskopického fotoaparátu je analytik optimistickejší. Očakáva, že objektív s možnosťou vysokého priblíženia by sa mohol v prvom iPhone použiť už v roku 2023. Zabudovanú čítačku odtlačkov prstov v displeji by sme však mali očakávať až v roku 2025.

iPhone 14 ProZdroj: GizChina
iPhone 14 Pro

Keďže do predstavenia noviniek série iPhone 14 zostáva necelých 6 mesiacov, zrekapitulujme si, čo o nej zatiaľ vieme. Najviac sa môžeme tešiť na celkom nový dizajn prednej steny modelov iPhone 14 Pro a 14 Pro Max. V ich prípade budú namiesto klasického výrezu v displeji použité dva otvory. Jeden kruhový a druhý oválny. 

V otvoroch sa bude stále nachádzať selfie kamera a senzory potrebné pre fungovanie Face ID. Selfie fotoaparát s infračervenou kamerou by mal byť umiestnený v ovále, pričom v kruhu bodový projektor.

iPhone 14 Pro renderZdroj: xleaks7
iPhone 14 Pro render

Okrem toho sa dočkáme aj lepšieho hlavného fotoaparátu, mierne väčších rozmerov a nového čipsetu. Aj tu sa však musíme zastaviť. Nový čip A16 Bionic sa údajne dostane iba do modelov Pro, pričom tie klasické si budú „musieť vystačiť“ s aktuálnou generáciou A15 Bionic zo série iPhone 13 a modelu SE (2022).

Pripravené sú aj ďalšie obmedzenia, ktoré sa dostanú do modelov iPhone 14 a 14 Max. Tieto smartfóny by dokonca nemali obsahovať ProMotion displeje, čo znamená, že nebudú podporovať 120 Hz adaptívnu obnovovaciu frekvenciu. Dôvodom sú údajné problémy s dodávkami displejov od výrobcu BOE.

iPhone 14 Pro rozmeryZdroj: GSMArena
Rozmery iPhone 14 Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.