September bude patriť spoločnosti Apple.

Modely série iPhone 14 budú pre spoločnosť Apple prelomové. Nielenže sa medzi jednotlivými modelmi očakávajú väčšie rozdiely vo výbave, ale modely Pro by mali prísť aj s celkom novým dizajnom prednej steny. To bude mať za následok odstránenie výrezu, čo môžeme považovať za najväčšiu zmenu v dizajne iPhonov od uvedenia modelu iPhone X.

Apple nové iPhony tradične predstavuje ihneď po letných prázdninách. Nová správa z portálu GSMArena nám však už teraz naznačuje, že sériu iPhone 14 by sme mali spoznať 7. septembra, pričom do predaja by sa mala dostať o pár dní neskôr. Údajne už 16. septembra.

Spoločnosť za ostatné dva roky vytvorila z Apple Eventov pompézne online predstavenie, ktoré dotiahla do dokonalosti. Zamestnanci spoločnosti Apple údajne už začali nahrávať aj segmenty pre virtuálnu prezentáciu. Je tak možné, že Apple bude tento rok pri uvedení nových telefónov opäť prepisovať históriu. 

iPhone 14 pro renderZdroj: GSMArena
iPhone 14 Pro a 14 Pro Max

Očakáva sa, že Apple na trh uvedie 4 nových zástupcov série iPhone 14, nové počítače Mac, nové iPady a aj nové hodinky Apple Watch.

Pripomeňme si, že v sérii iPhone 14 sa už neobjaví “mini” model, ktorý nahradia dve klasické verzie s 6,1-palcovými displejmi. Okrem nich budú na trh uvedené aj dve Max verzie s 6,7-palcovými displejmi. Dobrou správou tak je, že Apple tento rok konečne vydá “veľký” ne-Pro model, ktorý by mohol osloviť veľmi veľa používateľov.

Medzi ďalšie zmeny pri telefónoch série iPhone 14 patrí celkovo vylepšený dizajn, kvalitnejšia selfie kamera a prepracovaný dizajn zostavy fotoaparátov. Miernym sklamaním môže byť použitie novej čipovej sady A16 iba pre modely Pro. Pri zvyšných dvoch by mala byť použitá aktuálna čipová sada A15 Bionic. Na druhej strane tento krok ne-Pro modelom zabezpečí lepšiu cenu, pričom používateľ bude mať stále dostatok výkonu aj na niekoľko rokov dopredu.

Povráva sa, že Pro modely by mali dokonca dostať aj funkciu Always On.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.